«Επιτυχής» η τριμερής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου- Αποφασίστηκε περαιτέρω συνεργασία των τριών χωρών

14:58 11/10/2016 - Πηγή: iPop

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη η 4η τριμερής συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου στο Κάιρο υπό τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Οι τρεις χώρες αποφάσισαν την περαιτέρω συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της γεωργίας και της τεχνολογίας.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης «η συνάντηση ήταν απόλυτα επιτυχής ως προς στόχους περαιτέρω εμβάθυνσης του τριμερούς μηχανισμού» και τόνισε:

Αίγυπτος, Ελλάδα και Κύπρος έχουν κοινές προκλήσεις και προβλήματα, κι αυτός είναι ο στόχος της συνεργασίας μας, χωρίς αυτή να λειτουργεί ενάντια σε όποιο τρίτο κράτος

Ενώ εξήγησε πως η Κύπρος και Ελλάδα έχουν δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε. – Αιγύπτου.

Και συζητήθηκε η δημιουργία μικτής οικονομικής επιτροπής σε θέματα «γαλάζιας» οικονομίας, θαλάσσιου και παράκτιου τουρισμού.

Σεβασμό του διεθνούς δικαίου ζήτησε ο Πρωθυπουργός:

Ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στην «αμφισβήτηση θεμελιωδών διεθνών συνθηκών» και τόνισε πως η απάντηση πρέπει «να είναι σαφής και αταλάντευτη τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από τις γειτονικές χώρες ώστε να διατηρηθεί η σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «ο σεβασμός του διεθνούς δίκαιου είναι αυτονόητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση σταθερότητας στην περιοχή και μόνη δυνατή βάση για τις σχέσεις φιλίας των χωρών» και κλείνοντας σημείωσε:

Απαραίτητη για την ειρήνη και τη σταθερότητα είναι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό πρόβλημα

Θυμίζουμε, πως κυβερνητικό κλιμάκιο που συνοδεύει τον Πρωθυπουργό αποτελείται απ’ τους: Νίκο Κοτζιά, υπουργός Εξωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστο Σπίρτζη, υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θοδωρή Δρίτσα, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Έλενα Κουντουρά, αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Όλγα Γεροβασίλη, υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος, Δημήτριο Μάρδα, υφυπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας στην Αίγυπτο για την τριμερή Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου

The post «Επιτυχής» η τριμερής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου- Αποφασίστηκε περαιτέρω συνεργασία των τριών χωρών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα