Έρχεται το τέλος των passwords;

19:46 7/1/2016 - Πηγή: iPop

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες δημιουργίας των υπολογιστών, τα passwords χρησίμευσαν για να εμποδίσουν την είσοδο σε «ανεπιθύμητους» να δουν ιδιωτικό και απόρρητο υλικό. Είναι τρομακτικό όμως το πόσο λίγο έχουν αλλάξει σε σχέση με το όταν ξεκίνησαν: παραμένουν απλά μια σειρά από γράμματα, νούμερα ή και σύμβολα. Και αυτό εδώ και 50 χρόνια! Προστέθηκαν βέβαια κάποια έξτρα στοιχεία, όπως το 2-Step verification της Google. Τώρα η Google θέλει να πάει ένα βήμα παραπέρα, επινοώντας έναν

εντελώς διαφορετικό τρόπο να εισέρχεται κανείς στον λογαριασμό του.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας δοκιμάζει αυτή την περίοδο έναν νέο τρόπο να εισέρχονται οι χρήστες στους λογαριασμούς τους, χωρίς να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των passwords.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τη χρήση απλά και μόνο του κινητού. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να πατάει επιβεβαίωση ή όχι όταν του έρχεται ειδοποίηση στο κινητό ότι προσπαθεί να εισέλθει στο λογαριασμό του από κάποιον υπολογιστή ή συσκευή.

Έτσι, ο χρήστης θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του από οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να θυμάται απ’ έξω τα passwords του γιατί θα πατάει το οκ στο κινητό!

Η Google προωθεί τη νέα της επινόηση με σκοπό να γίνουν πιο ασφαλείς οι λογαριασμοί και να μειωθεί ο αριθμός των παραβιάσεων λογαριασμών από hackers.

Photo: Wikimedia

The post Έρχεται το τέλος των passwords; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα