Έρχονται αλλαγές στο φόρο εισοδήματος

09:50 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Προ των πυλών βρίσκονται νέες αλλαγές στο φόρο εισοδήματος για το 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρόταση η οποία βρίσκεται στα χέρια των δανειστών περιλαμβάνει τις εν λόγω αλλαγές και όπως όλα δείχνουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχει γίνει ξεκάθαρο το «πρόγραμμα» το οποίο θα ακολουθηθεί.

Η ελληνική πρόταση, φαίνεται να περιλαμβάνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο εστιάζει στην εξόφληση

των φόρων εισοδήματος και φόρου ακινήτων για το 2016. Βέβαια, το σενάριο το οποίο επικρατεί είναι οι τρεις δίμηνες δόσεις που υπάρχουν για το φόρο εισοδήματος να μετατραπούν σε πέντε μηνιαίες των οποίων η έναρξη πληρωμών θα γίνει τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πρόταση αναφέρεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις οι οποίες θα ξεκινούν τον Μάιο και θα ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, ο νέος φόρος ακινήτων είναι πιθανό να σημειωθεί παράταση πληρωμών έως τον Φεβρουάριο του 2017.

Στόχος των αλλαγών στο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φόρων, είναι να μην επιβαρύνονται με όλα τα φορολογικά βάρη μαζεμένα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους στους πολίτες.

Βέβαια, η πληρωμή με το μήνα αξίζει να τονιστεί πως μπορεί να ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο προσαυξήσεων αν καθυστερήσει η εξόφληση μιας δόσης.

Τι συνέβη το 2015;

Αρκετοί ήταν οι φορολογούμενοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να βάλουν σε πάγια ρύθμιση δώδεκα δόσεων ή σε έως και δώδεκα δόσεις μέσω της πιστωτικής τους κάρτας το φόρο εισοδήματος.

Τι γίνεται με τις δηλώσεις;

Οι φορολογικές δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το αργότερο έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Ήδη, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν κάνεις τις σχετικές ετοιμασίες έτσι ώστε να ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο Taxis. Το μόνο που εκκρεμεί είναι η κατάθεση στη Βουλή διατάξεων οι οποίες θα λύνουν πρακτικά προβλήματα.

Όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών οι συγκεκριμένες διατάξεις αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα, εξετάζεται και νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των φόρων που θα βεβαιωθούν με τα εκκαθαριστικά των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δόσεις θα φτάνουν ακόμα και τις 10.

The post Έρχονται αλλαγές στο φόρο εισοδήματος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα