Έτοιμη να υποδεχτεί τους αγρότες η αστυνομία- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

10:26 10/2/2016 - Πηγή: iPop

Ενεργά στα μπλόκα τους συνεχίζουν να βρίσκονται οι αγρότες, οι οποίοι δε δέχονται να κάνουν βήμα, πίσω την ώρα που η αστυνομία είναι έτοιμη να τους υποδεχτεί στην Αθήνα και ο Τσίπρας επιμένει να συζητήσει μαζί τους.

Προσερχόμενος στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως η Κυβέρνηση περιμένει τους αγρότες για να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο.

Σύμφωνα

με τις τελευταίες πληροφορίες η ΕΛΑΣ έχει κάνει ανάκληση σε άδειες και ρεπό και πληροφορίες θέλουν να υπάρχει πιθανότητα αναβολής του ντέρμπι ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού.

Το πρωί της Τετάρτης, στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου, μίλησε ο πρόεδρος της Παν. Ομοσπονδίας Αστυνομικών, κ. Γερακαράκος ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους αγρότες να σκεφτούν λογικά και να μην κατέβουν με τα τρακτέρ τους στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που ετοιμάζει η ΕΛΑΣ για να μην επιτρέψει τα τρακτέρ να φτάσουν στην πλατεία Συντάγματος αφορά τρεις ομόκεντρους κύκλους με κέντρο την πλατεία Συντάγματος.

Ποιοι είναι οι εν λόγω κύκλοι;

Κύκλος 1: Πιάνει από τη Θεσσαλία μέχρι τα όρια του νομού Αττικής.Σύμφωνα με το σχέδιο οι αστυνομικοί σε επικοινωνία με τους αγρότες θα οδηγήσουν τα τρακτέρ εκτός εθνικού δικτύου από επαρχιακούς δρόμους ή την παλιά εθνική οδό.Κύκλος 2: Πιάνει από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας και το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το λεγόμενο μικρό δακτύλιο του κέντρου της Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο υπάρχει απόλυτη απαγόρευση της εισόδου σε τρακτέρ.Κύκλος 3: Η πλατεία Συνάγματος και οι δρόμοι εντός που μικρού δακτυλίου που οδηγούν σ αυτό. Ισχυρές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και διμοιρίες των ΜΑΤ θα απαγορεύουν την κίνηση σ’ όλα τα οχήματα.

Από τις 14:00 την Τετάρτη, οι αγρότες του μπλόκου του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία προχωρούν σε επ΄ αόριστον αποκλεισμό της Eθνικής Oδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Επίσης, οι αγρότες της Αχαΐας, της Ηλείας αλλά και τις Βόρειας Ελλάδας οι οποίοι βρίσκονται στα μπλόκα των εθνικών οδών, συνεχίζουν ενεργά τις κινητοποιήσεις τους.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας με μήνυμά του αναμένεται πως θα επιχειρήσει να δώσει την λύση στο αγροτικό, κατά την εισήγησή του στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε για τις 10:30 την Τετάρτη.

photo:SOOC / Stringer

The post Έτοιμη να υποδεχτεί τους αγρότες η αστυνομία- Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα