Οι τρεις προτεραιότητες στην Σύνοδο Κορυφής

21:13 4/3/2016 - Πηγή: iPop

Για πρώτη φορά βλέπει ευρωπαϊκή συναίνεση στο προσφυγικό ο Ντόναλντ Τουσκ και σε επιστολή του προς τους 28 ηγέτες της Ευρώπης υπογραμμίζει ότι όλα τα εργαλεία που διαθέτει η Ε.Ε. θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της προσφυγικής κρίσης, ειδικά στην Ελλάδα.

Ποιες είναι οι προτεραιότητες για την Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου;

Επιστροφή στην Σένγκεν

«Πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος στην πολιτική της προώθησης των μεταναστευτικών ροών. Με αυτόν

τον τρόπο θα κλείσουμε τη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων, η οποία αποτελούσε είσοδο για 880.000 μετανάστες το 2015 και 128.000 το 2016».

Συνεργασία Ευρώπης- Τουρκίας

Σχετικά με τις επαφές του στην Τουρκία, ο Ντόναλντ Τουσκ τονίζει πως «υπάρχει πολιτική βούληση για μείωση των ροών μέσω μεγάλης κλίμακας και ταχείας επιστροφής από την Ελλάδα όλων των μεταναστών που δεν έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επίσης, την ετοιμότητα της Τουρκίας να πάρει πίσω όλα τα μετανάστες που συλλαμβάνονται στα τουρκικά ύδατα».

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα

Να μειωθεί η πίεση στην Ελλάδα και να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο Ντόναλντ Τουσκ σημείωσε επίσης ότι: «Όπως ο συνάδελφός μας, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα ″μια αποθήκη ψυχών″. Την Δευτέρα, θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι όλα τα διαθέσιμα εργαλεία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας μετεγκατάστασης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών συνεπειών για τους πρόσφυγες, κυρίως στην Ελλάδα, με ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο».

The post Οι τρεις προτεραιότητες στην Σύνοδο Κορυφής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα