Ευρωβουλευτές σε Τσίπρα: Η ελάφρυνση του χρέους το κλειδί για την ανάκαμψη της οικονομίας

20:51 30/3/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης με την Ομάδα Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος και των επιπτώσεών του.

Το παρών έδωσαν Ευρωβουλευτές με επικεφαλής τον κ. Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, Πρόεδρο της Επιτροπής ECON. Οι Ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι το κλειδί για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας είναι

η ελάφρυνση του χρέους.

Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισαν πως παρόλο που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν συμμετέχει απευθείας στη διαπραγμάτευση, ο ελεγκτικός του ρόλος μπορεί να οδηγήσει στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Οι Ευρωβουλευτές από την πλευρά τους έδειξαν ικανοποιημένοι σχετικά με τη σύγκλιση απόψεων και το κοινό έδαφος που έχει επιτευχθεί μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών θεσμών στις διαπραγματεύσεις και υπογράμμισαν ότι «η ελάφρυνση το ελληνικού δημόσιου χρέους αποτελεί σημαντικό στοιχείο για τη ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αξιολόγηση θα εξασφαλίσει την προστασία του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα, αλλά και τη διαφάνεια της διαδικασίας.

Για τις πολιτικές των τελευταίων χρόνων, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι επικεντρώνονταν στο δημοσιονομικό σκέλος και όχι στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου και έρχεται επιτέλους η στιγμή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», ήταν τα λόγια στα οποία κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Ευρωβουλευτές σε Τσίπρα: Η ελάφρυνση του χρέους το κλειδί για την ανάκαμψη της οικονομίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα