Γιατί ένα κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σου

15:46 7/3/2021 - Πηγή: iPop

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου είναι πολλοί! Σίγουρα μέσα σε αυτούς δεν είχες σκεφτεί ποτέ να προσθέσεις ένα κρύο ντους ωστόσο. Παρ’ όλα αυτά ένα κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σου και οι λόγοι είναι πολλοί.

Γιατί ένα κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σου

Για αρκετούς ερευνητές, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου είναι με ένα σοκ στο σύστημα σου. Έρευνες δείχνουν ότι ένα κρύο ντους το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις περισσότερα όλη την ημέρα και

οι επιχειρηματίες δείχνουν επίσης να συμφωνούν. Ωστόσο το πρωινό ντους για αρκετούς ανθρώπους δεν είναι κάτι καινούριο.

Pexels

Η ψυχρή αλήθεια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Δρ Ashwini Nadkarni, αναπληρώτρια ψυχίατρος και εκπαιδευτής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, είναι ότι η έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες ενεργοποιεί το συμπαθητικό νευρικό σύστημα στο σώμα μας, το οποίο ελέγχει την ακούσια απόκρισή μας σε επικίνδυνες ή αγχωτικές καταστάσεις. Είναι ο λόγος για τον οποίο τρέχετε σε ένα εισερχόμενο αντικείμενο πριν επεξεργαστείτε πραγματικά αυτό που συμβαίνει. Όπως εξηγεί:

Λόγω της πυκνότητας των ψυχρών υποδοχέων στο δέρμα, ένα κρύο ντους μπορεί επίσης να στείλει έναν αριθμό ηλεκτρικών παλμών από τα περιφερειακά νεύρα στον εγκέφαλο, φορτίζοντας το σώμα και ενεργοποιώντας την εγρήγορση

Η Nadkarni αναφέρθηκε σε μελέτες, όπως μία που είχε λάβει χώρα το 2007 όπου μελετούσε καθημερινά το κρύο ντους σχετικά με την κατάθλιψη. Οι συμμετέχοντες έκαναν κρύα ντους οπουδήποτε από δύο έως επτά λεπτά, αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο που αφιερώθηκε στο κρύο για να κάνουν τα ντους λιγότερο σοκαριστικά. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα οφέλη προέκυψαν μετά από παρατεταμένες χρονικές περιόδους, οπότε για να παρατηρήσεις μια διαφορά στην παραγωγικότητά σου μπορεί να χρειαστούν μήνες. Μια ακόμα μελέτη του 2016 για τους εργαζόμενους που έκαναν κρύο ντους, για μια περίοδο 30 ημερών, διαπίστωσε μείωση κατά σχεδόν 30% σε αυτοαναφερόμενες ασθένειες από τους εργαζομένους, καθώς και βελτιωμένη αίσθηση παραγωγικότητας.

Pexels

Το κρύο ντους μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος, εξηγεί η Δρ. Amanda V. Porter, μια ψυχιατρική νοσοκόμα που ασχολείται με το Κέντρο Ελπίδας Lindner του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Καθώς το άγχος γίνεται πιο ρυθμισμένο, οι αγωνιστικές σκέψεις επιβραδύνονται, γεγονός που οδηγεί σε βελτιωμένη συγκέντρωση και εστίαση, ενισχύοντας έτσι τη γνώση και την παραγωγικότητα

Και αν τα κρύα ντους φαίνονται να μοιάζουν πάρα πολύ με τη δέσμευση, αναφέρει ότι η εφαρμογή παγοκυττάρων στους καρπούς ή στο λαιμό είναι ένα συνηθισμένο τρικ για τη θεραπεία ενός επεισοδίου οξέος άγχους.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί ένα κρύο ντους μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητά σου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα