Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει και κουνάει γρήγορα την ουρά του; Δίνουμε εξήγηση σε 7 περίεργες συμπεριφορές του!

13:31 16/12/2020 - Πηγή: iPop

Έχεις παρατηρήσει κατά καιρούς μερικές περίεργες συμπεριφορές του σκύλου σου και δεν ξέρεις πώς να τις εξηγήσεις; Σου δίνουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Ομολογουμένως και ο δικός σου σκύλος έχει μερικές περίεργες συμπεριφορές. Περίεργες για σένα βασικά, γιατί για εκείνον είναι πολύ φυσιολογικές. Αναρωτιέσαι ώρες ώρες γιατί σου γλείφει τα πόδια, γιατί κουνάει τόσο γρήγορα την ουρά του και πολλά ακόμη.

Πώς εξηγούνται οι περίεργες συμπεριφορές του σκύλου σου;

Προσπαθεί να πιάσει την ουρά του

Αυτή

πράξη μπορεί να έχει τρεις σημασίες και χρειάζεται την προσοχή σου. Πρώτον, ίσως το σκυλί σου να βαριέται και ψάχνει τρόπους να διασκεδάσει. Δεύτερον, μπορεί να έχει παράσιτα που του δημιουργούν φαγούρα ή τσούξιμο. Και τρίτον, αν το κάνει πολύ συχνά, μπορεί να είναι OCD λόγω άγχους ή απογοήτευσης.

Σε γλείφει στο πρόσωπο και τα πόδια

Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για τα σκυλιά να δείχνουν στοργή και σεβασμό στον ιδιοκτήτη τους. Λένε ότι το γλείψιμο ισοδυναμεί με το φιλί. Εάν το σκυλί σου γλείφει τα πόδια σου , μπορεί να παίρνει τη μυρωδιά, τη χημεία και την κατάσταση της υγείας σου. Μερικές φορές μπορεί, επίσης, να το κάνει για να τραβήξει την προσοχή σου.

Pixabay

Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει συνέχεια; Είναι επικίνδυνο;

Ενθουσιάζεται με μια μπάλα

Το να περνάς χρόνο με τον σκύλο σου και να παίζεις μαζί του σημαίνει τα πάντα για αυτόν. Όχι μόνο είναι διασκεδαστικό, αλλά επιπλέον, όταν σου φέρνει την μπάλα, είναι ένας τρόπος να σου δείξει την αγάπη του και να σε κάνει να παίξεις μαζί του.

Κουνάει την ουρά του πολύ γρήγορα

Η κίνηση της ουράς μπορεί να έχει πολλές σημασίες, αλλά όταν κινείται σε κύκλους σημαίνει ότι το σκυλί σου είναι αρκετά πρόθυμο να παίξει, και όσο πιο γρήγορες είναι οι κινήσεις, τόσο μεγαλύτερο είναι το συναίσθημά του! Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είναι, είναι τόσο πιστοί που είναι πάντα ευτυχείς να σε βλέπουν και να γερνούν δίπλα σου, και φυσικά θα το ξεκαθαρίσουν κουνώντας τις ουρές τους.

Γέρνει το κεφάλι του στο πλάι

Μερικές φορές το να γέρνει το κεφάλι του σε κάνει να “λιώνεις”. Μερικές θεωρίες ισχυρίζονται ότι κάνοντας αυτό μπορεί να ακούει καλύτερα τους τόνους και τις λέξεις, ενώ άλλες ισχυρίζονται ότι το ρύγχος του τον ενοχλεί και αυτή η στάση του επιτρέπει να έχει καλύτερη όραση.

Unsplash/ Edson Torres

Τρέμει όταν κοιμάται

Ο σκύλος σου μπορεί να κοιμάται ήσυχα ή και να αρχίσει να ονειρεύεται και να έχει σπασμούς. Αυτός είναι ο λόγος που το στόμα του τρέμει χωρίς να ελέγχει τον εαυτό του. Το να τον ξυπνήσεις αυτή τη στιγμή δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να αισθάνεται αποπροσανατολισμένος, όπως και κάθε άνθρωπος αν του συμβεί κάτι παρόμοιο.

Τρίβει το κεφάλι του

Τα μπροστινά πόδια του σκύλου του επιτρέπουν να καθαρίζει το κεφάλι του, όταν αισθάνεται ότι κάτι τον ενοχλεί, αλλά και για να ανακουφιστεί απ’ τον κνησμό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Γιατί ο σκύλος σου σε γλείφει και κουνάει γρήγορα την ουρά του; Δίνουμε εξήγηση σε 7 περίεργες συμπεριφορές του! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίνουμε,dinoume