Η Frontex έφυγε από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο

17:06 22/12/2015 - Πηγή: iPop

Από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο αποχώρησαν τα 32 στελέχη της Frontex εξαιτίας της ύπαρξης αμίαντου στην σκεπή των εγκαταστάσεων όπου φιλοξενείται το κέντρο.

Συγκεκριμένα, το κέντρο καταγραφής προσφύγων στα Ταμπάκικα της Χίου φιλοξενείται σ ένα παλιό βυρσοδεψίο 2.000τμ το οποίο είναι καλυμμένο με κομμάτια ελενίτ, που περιέχει αμίαντο. Έτσι, ο επικεφαλής της τελευταίας ομάδας καταγραφής που έχει αποστείλει η Frontex

αφού ζήτησε εγγράφως πιστοποιήσεις ότι εκείνος κι τα μέλη της ομάδας του δεν διατρέχουνκάποιο κίνδυνο από τις καρκινογόνες ίνες αμιάντου, αποχώρησε.

Να σημειωθεί σ” αυτό το σημείο πως η αποχώρηση της Frontex άφησε το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου αντιμέτωπο με όλες τις διαδικασίες καταγραφής και πιστοποίησης των προσφύγων.

Ο αμίαντος σ” αυτή τη μορφή του ελενίτ με την πάροδο των χρόνων καλύπτεται από μορφή αλάτων που δημιουργούν ένα προστατευτικό κέλυφος και δεν υπάρχει κίνδυνος εφόσον δεν σπάνε, κόβονται ή τρυπιούνται τα κομμάτια του ελενίτ.

Για την αποχώρηση της ομάδας της frontex ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του και για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό που συνεχίζει να κινείται και να εργάζεται στο χώρο.

Photo: ΕΡΑ Αιγαίου

The post Η Frontex έφυγε από το κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Χίο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα