Η Ελλάδα έχει διορία 6 εβδομάδες αν μειώσεις τις προσφυγικές ροές αλλιώς βγαίνει από τη Σένγκεν (;)

14:45 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Με αυστηρές κυρώσεις απειλείται η Ελλάδα, αν δεν καταφέρει μέσα σε έξι εβδομάδες να μειώσει τις προσφυγικές ροές που δέχεται, τονίζουν σε άρθρο τους, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, οι Times του Λονδίνου.

Όπως εξηγεί το εν λόγω δημοσίευμα, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από τη Γερμανία,

την Αυστρία, το Βέλγιο, την Σουηδία αλλά και τη Δανία και το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Αν η Ελλάδα δεν καταφέρει άμεσα να μειώσει τις προσφυγικές ροές θα πρέπει να τεθεί εκτός Σένγκεν.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας: «Αν η Ελλάδα δεν μπορεί θα πρέπει να μετακινηθούν τα σύνορα».

Τι άλλο είπε η κα Λάιτνερ;

«Είναι ουσιαστικής σημασίας να διασφαλίσει η Ελλάδα τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και εάν δεν το κάνει τότε, τα εξωτερικά σύνορα της Ζώνης Σένγκεν θα μετακινηθούν στην κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης. Από την Ελλάδα ζητείται να κάνει το ταχύτερο δυνατό όλα τα απαραίτητα για να ενισχυθεί η πραγματική διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων».

Την ίδια στιγμή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιβεβαιώνει πως αυτό δε θα συμβεί επισημαίνοντας:

«Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να διαχειριστούμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα. Είναι προφανές ότι τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους. Γι’ αυτό τον λόγο βρισκόμαστε εδώ, προκειμένου να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τα κράτη αυτά. Δεν θεωρώ ότι η ζώνη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο. Πρέπει να καταβάλουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Αυτό είναι και που οι πολίτες της Ευρώπης ζητούν από εμάς».

Παράλληλα η Σουηδία μέσα του υπουργού Εσωτερικών της προειδοποιεί:

Εάν μία χώρα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, θα πρέπει να περιορίσουμε τις σχέσεις της με τη ζώνη Σένγκεν. Εάν δεν ελέγχεις τα σύνορά σου, θα υπάρξουν συνέπειες για την ελεύθερη κυκλοφορία

Και η Γερμανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Ελλάδα:

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, υποστήριξε σε δηλώσεις του: «Η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει τον απειλητικό τόνο της αυστριακής ομολόγου του και χωρίς να επαναλάβει τις απειλές για τον αποκλεισμό από τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας. Θέλουμε να διαφυλάξουμε τη Σένγκεν, θέλουμε κοινές ευρωπαϊκές λύσεις, αλλά ο χρόνος είναι μετρημένος».

The post Η Ελλάδα έχει διορία 6 εβδομάδες αν μειώσεις τις προσφυγικές ροές αλλιώς βγαίνει από τη Σένγκεν (;) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα