Η λίστα με τα 12 πιο αγαπημένα πράγματα που λατρεύουμε στα ταξίδια στο εξωτερικό

20:40 18/11/2022 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν 1.000.000 πράγματα που μας αρέσουν στα ταξίδια στο εξωτερικό, αλλά σήμερα θα αρκεστώ σε μια μικρή λίστα που έχει μέσα 12 απ’ αυτά. Δεν έχω γνωρίσει μέχρι τώρα κανέναν άνθρωπο που να μην του αρέσουν τα ταξίδια. Ανοίγει το μυαλό σου, γνωρίζεις νέες κουλτούρες, βλέπεις νέα πράγματα. Είναι τόσο πολλά.

Η λίστα με τα 12 πράγματα που μας αρέσουν στα ταξίδια στο εξωτερικό

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι μια ολόκληρη ιδέα. Θεωρώ ότι ένα ταξίδι ξεκινά τη στιγμή που κλείνεις το εισιτήριο. Τη στιγμή που σε φαντάζεσαι να είσαι

στο τοπ αξιοθέατο.

Το Άμστερνταμ αποχαιρετά την Red Lights District, την ίδια στιγμή που ο θεσμός των διάσημων παραθύρων του σεξ καταρρέει

FreepikΗ στιγμή που μπαίνεις στο αεροπλάνο και κάθεσαι στη θέση σου. Διαβάζεις τις σημειώσεις και τους οδηγούς και διαλέγεις τα σημεία που θα δεις. Το πρώτο λεπτό που πατάς το πόδι σου στον νέο αυτόν τόπο και κοιτάς γύρω γύρω το αεροδρόμιο και τους ανθρώπους προσπαθώντας να εγκλιματιστείς και να καταλάβεις τι παίζει.Το πιο αγαπημένο μου από όλα είναι να σκάσω στο εξωτερικό ημέρα Παρασκευή. Μου αρέσει πολύ να βλέπω τους ντόπιους την Παρασκευή να είναι πιο χαλαροί και χαμογελαστοί. Να πηγαίνουν για τα ψώνια του Σαββατοκύριακου, να γελούν, να βγαίνουν για ένα κρασί το βράδυ. Μου αρέσει με το που φτάνω σε ένα μέρος και αφήσω τις βαλίτσες στο ξενοδοχείο, να πάω κατευθείαν στο τοπ αξιοθέατο του τόπου αυτού. Να μπω στη διάθεση του τόπου, να δω άλλους τουρίστες να κοιτούν και εκείνοι με θαυμασμό το σημείο αυτό. Να δω τους ντόπιους να ζουν τη ζωή τους κανονικά και να μην δίνουν καμία σημασία στο αξιοθέατο, αφού το έχουν πια συνηθίσει σαν κάτι δεδομένο.Είμαι ένας ξεκάθαρος food traveler. Δεν θα φάω στο τουριστικό μέρος που λέει ο οδηγός. Ψάχνω tips από το instagram και διαλέγω μόνο ψαγμένα μέρη για φαγητό. Μέρη που τρώνε οι locals, ακόμα και street food, που είναι το αγαπημένο μου.Επίσης, αγαπημένο πράγμα στο εξωτερικό είναι τα σούπερ μάρκετ. Σιγά το αξιοθέατο θα μου πεις. Μου αρέσει να γυρνάω στους διαδρόμους, να διαλέγω junk food, σοκολάτες αλλά και πράγματα διάφορα από τον διάδρομο των καθαριστικών ή τα χαρτικά.Η στιγμή που μπαίνεις στο δωμάτιο μετά από μια τεράστια μέρα περπατήματος έξω στην πόλη και βγάζεις τα παπούτσια σου και μπαίνεις να κάνεις ένα μπάνιο. Πραγματική απόλαυση.Η ξαφνική καλοσύνη και ευγένεια των ντόπιων που θα σε δουν χαμένο στο δρόμο, σου χαμογελούν και θα σου πουν ένα γεια και αν χρειάζεσαι βοήθεια. Η μέρα που πια νιώθεις μια γλυκιά νοσταλγία και θες να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου και στους αγαπημένους σου.Η στιγμή που μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο για να γυρίσεις πίσω στο σπίτι σου και βλέπεις από την αρχή όλες τις φωτογραφίες και τα βιντεάκια και ξαναθυμάσαι την κάθε μέρα από την αρχή.Όταν μετά από χρόνια θυμηθείς το μέρος αυτό και ξυπνήσουν υπέροχες αναμνήσεις του τόπου, των γεύσεων, των στιγμών που έζησες εκεί.

Γιατί σαν την Χαλκιδική…δεν έχει! Ανάμεσα στους top προορισμούς του κόσμου για το 2023 το διαμάντι της Ελλάδας – Γιατί διακρίθηκε;

Τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι εθιστικά! Είναι ο λόγος που χαιρόμαστε και ανυπομονούμε να έρθει το επόμενο, τη στιγμή ακριβώς που πατάμε το πόδι μας στην Ελλάδα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η λίστα με τα 12 πιο αγαπημένα πράγματα που λατρεύουμε στα ταξίδια στο εξωτερικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα