Η λίστα με τα 13 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να σε ενοχλούν και σένα στα παιδιά (σου) και γενικά σε όλα τα παιδιά

17:56 18/10/2022 - Πηγή: iPop

Δεν ξέρω αν το έχεις πάρει είδηση αλλά έχουμε ξεκινήσει σειρά με τα εκνευριστικά πράγματα. Τα εκνευριστικά πράγματα στα παιδιά είναι η επόμενη που θα γράψω και φυσικά και αυτή θα έχει τρολ και χιουμοριστική διάθεση. Είναι πράγματα που συνήθως εκνευρίζουν όλους μας αλλά σπανίως τα παραδεχόμαστε. Πάμε να δούμε τη δική μου λίστα, αν και πιστεύω ότι όποιον και να ρωτήσουμε κάτι θα έχει να προσθέσει μέσα σ’αυτήν.

Η λίστα με τα εκνευριστικά πράγματα στα παιδιάΗ φασαρία! Στη θάλασσα, στις κούνιες, όπου βρεθούν ξαφνικά πολλά παιδιά, δεν παλεύεται η οχλαγωγία που συμβαίνει.Τα παιδιά γκρινιάζουν πολύ
και πολύ εύκολα. Σίγουρα άλλοι χαρακτήρες είναι πιο εύκολοι αλλά γενικά παίζει πολύ η γκρίνια σαν κατάσταση και καλό είναι να είσαι πάντα alert για να προλάβεις καταστάσεις πριν γίνουν.Αν σε δουν να μιλάς στο τηλέφωνο, θέλουν την προσοχή σου και δεν μπορείς να μιλήσεις τις πιο πολλές φορές.Διακόπτουν, ειδικά τα μικρότερα που φοβούνται μήπως ξεχάσουν κάτι σημαντικό και διακόπτουν τη συζήτηση για να το πουν.Πολλοί γονείς μέχρι να πάει το παιδί 3 ετών, χάνουν τον ύπνο τους. Δεν είναι πολύ ανοιχτά σε περίεργες γεύσεις. Δεν θέλουν να φάνε μπάμιες, τυρί, μπρόκολο ή ψάρι. Άλλα τα λατρεύουν, είναι τι θα σου τύχει.Δεν πάνε πουθενά χωρίς την τσάντα τους με όλη τους την προίκα μέσα. Αυτό είναι και λίγο αστείο. Φτιάχνουν μια τσαντούλα με παιχνίδια, αναμνηστικά, ένα σωρό πραγματάκια που ποτέ δεν έχουν παίξει, αλλά σε αυτή την τσάντα στη βόλτα στη γιαγιά ή το πάρκο ή τον καφέ είναι πάρα πολύ χρήσιμο.Λένε πάντα την αλήθεια! Όταν είσαι μπροστά τους πρέπει να προσέχεις τι θα πεις γιατί τα εν οίκω μη εν δήμω, είναι κάτι που το μαθαίνουν σε μεγαλύτερη ηλικία.Δημιουργούν ακαταστασία. Χρειάζεται δουλειά, εκπαίδευση και μινιμαλισμός για να βρεθεί η ισορροπία σε αυτό.Θέλουν τη φυσική ανάγκη τους, την πιο άκυρη στιγμή. Στο σινεμά, στις κούνιες, στη εκκλησία, στα μαγαζιά. Εκεί που δεν υπάρχει εύκαιρη τουαλέτα δηλαδή.Απογοητεύονται πολύ εύκολα και πρέπει να τους δώσεις τεράστια μπουστ ενέργειας για να τα ανεβάσεις ξανά.Περνάνε φάσεις όπως terrible two ή φάσεις που μπορούν να σε φτάνουν στα όριά σου.Μερικά παιδιά έχουν τεράστια αποθέματα υπομονής και επιμονής και είναι ικανά να σκάσουν μέχρι και γάιδαρο.PexelsΚαι μετά θυμάμαι…

Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να με εκνεύριζαν όταν ήμουν νεότερη μαμά, γιατί πια δεν ασχολούμαστε με όλα αυτά τα μικρά πλην όμως εκνευριστικά πραγματάκια που κάνουν τα μικρά μας παιδιά, σχεδόν όλα τα ίδια ή και λίγο διαφορετικά.

Και θυμάμαι ότι αυτά που με απασχολούσαν πριν πέντε χρόνια πια δεν με απασχολούν καθόλου, τα είχα σχεδόν ξεχάσει και έπρεπε να στύψω το μυαλό μου να τα θυμηθώ. Έτσι είναι, κάθε φορά που ζούμε κάτι, όταν είμαστε μέσα σε αυτό το βιώνουμε ως τραγικό πολύ δύσκολο και όταν βγούμε από αυτήν τη φάση λέμε, τελικά δεν ήταν τίποτα.

Η ανατροφή των παιδιών κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο πράγμα. Τουναντίον είναι κάτι από το οποίο όσο ζεις το έχεις στο μυαλό σου και το να προστατέψεις και να φροντίσεις τα παιδιά σου είναι η προτεραιότητά σου κάθε μέρα. Η πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς και η τελευταία όταν κοιμηθείς.

Είναι παιδάκια και δεν θα είναι για πάντα παιδιά, σε λίγο θα μεγαλώσουν και δεν θα μας έχουν τόσο ανάγκη, δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που αναζητούν το βράδυ όταν θα ξυπνούν με δάκρυα στα μάτια. Όσο κουρασμένοι και αν είμαστε, καλό είναι να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο ενήλικας σε αυτή τη σχέση και ότι εμείς τους δείχνουμε το δρόμο στις δυσκολίες αλλά και στις χαρές. Με πολλή αγάπη και χιούμορ περίσσιο για τα μικρά μας τα παιδάκια!

Πώς να μάθω στα παιδιά μου καλούς τρόπους

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η λίστα με τα 13 πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορεί να σε ενοχλούν και σένα στα παιδιά (σου) και γενικά σε όλα τα παιδιά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα