Η Μέρκελ προειδοποιεί για το κλείσιμο των συνόρων

17:22 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Στις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε για την Ευρωπαϊκή Ένωση το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, αναφέρθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Δύο μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό, η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη

διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μ. Νετανιάχου, επισήμανε πως θα βάλει όλα της τα μέσα έτσι ώστε να καταφέρει να πείσει «πως η συμφωνία με την Τουρκία είναι η κατάλληλη λύση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Όπως επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ αναφερόμενη στο κλείσιμο των συνόρων «θα έχει ολέθριες συνέπειες για την Ευρώπη».

Επίσης, η Γερμανίδα Καγκελάριος επισήμανε:

Η συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τις αιτίες της μετανάστευσης

Και στη συνέχεια, κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να κλείσουν τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ-Βουλγαρίας».

Αξίζει να τονιστεί, πως σε συνέντευξη της την Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ξανά πως είναι κατά του κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας.

Νωρίτερα, την Τρίτη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά.

Σε δηλώσεις που έκανε από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης ευρωβουλευτών και βουλευτών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ο Ζαν Γιούνκερ σημείωσε:

Δεν είμαι οπαδός του κλεισίματος των συνόρων

«Μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί επιλογή» τόνισε ο Γιούνκερ και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα «plan B» για τη συγκεκριμένη περίπτωση και τόνισε:

Εάν έλεγα τώρα ότι διαθέτουμε ένα plan B, αυτό θα σήμαινε ότι η Κομισιόν έχει τη διάθεση να εξετάσει σοβαρά μια Ευρώπη χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία. Γι’ αυτό δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες ενός plan B, γιατί δεν έχουμε κάτι τέτοιο, έχουμε μόνον plan A

The post Η Μέρκελ προειδοποιεί για το κλείσιμο των συνόρων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα