Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ ξαδέρφια; Επιτέλους βρήκαμε την απάντηση!

20:42 4/2/2022 - Πηγή: iPop

Για χρόνια, οι fans της βασιλικής οικογένειας αναρωτιόντουσαν αν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα είναι ξαδέλφια. Τώρα, μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου, το ενδιαφέρον έχει εκτοξευθεί ξανά. Λοιπόν…ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα ξαδέρφια τελικά; Η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσαν στις 9 Απριλίου 2021 ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών. «Με βαθιά λύπη η Αυτού Μεγαλειότης, Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου», ανέφερε

το παλάτι του Μπάκιγχαμ σε δήλωση εκείνη την ημέρα.

Η νέα θέση της Kate Middleton τη φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον θρόνο – Ο Πρίγκιπας Harry για άλλη μία φορά είναι εκτός της Βασιλικής Οικογένειας

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, που παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947, ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 74 χρόνια. Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά: τον Πρίγκιπα Κάρολο, 72, την Πριγκίπισσα Άννα, 70, τον Πρίγκιπα Άντριου, 61 και τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, 57. Σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram στις 10 Απριλίου, η βασίλισσα απέτισε φόρο τιμής στον εκλιπόντα σύζυγό της με ένα απόσπασμα από την επέτειο του γάμου τους το 1997. «Απλά, ήταν η δύναμή μου όλα αυτά τα χρόνια, και εγώ και όλη του η οικογένειά, αυτή και πολλές άλλες χώρες, του χρωστάμε πολλά περισσότερα», έγραφε το απόσπασμα.

Παρά την ταραχώδη απεικόνιση της σχέσης τους στο The Crown , η βασίλισσα τον έχει περιγράψει ως τη «δύναμή της». Αλλά τελικά έχουν συγγένεια ή πρόκειται για φήμη;

Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ξάδερφος της βασίλισσας;

Ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα είναι στην πραγματικότητα συγγενείς, καθώς και οι δύο είναι άμεσοι συγγενείς της βασίλισσας Βικτώριας. Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1921 ως Philippos Schleswig-Holstein Sonderburg-Glucksburg. Είναι το πέμπτο παιδί και ο μόνος γιος του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας και της πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ, η οποία ήταν βρετανικής καταγωγής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Η πριγκίπισσα Αλίκη, μητέρα του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι άμεση συγγενής της βασίλισσας Βικτώριας. Η πριγκίπισσα Αλίκη γεννήθηκε το 1885 παρουσία της προγιαγιάς της, βασίλισσας Βικτώριας, στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου πέθανε και ο Φίλιππος

Flickr user Steve Punte

Ενώ ο Φίλιππος ήταν συγγενής με τη βασίλισσα Βικτώρια από την πλευρά της μητέρας του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ σχετίζεται με τη βασίλισσα Βικτώρια από την πλευρά της μητέρας της. Ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β και της αδερφής της, πριγκίπισσας Μαργαρίτας, είναι ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’, ο οποίος ήταν δισέγγονος της βασίλισσας Βικτώριας. Αυτό κάνει τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ τη δισέγγονη της Βασίλισσας Βικτωρίας και τρίτη ξαδέρφη του Φιλίππου.

Αν και ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα ήταν τρίτα ξαδέρφια, δεν γνωρίστηκαν μέσω της κοινής οικογένειας. Αντίθετα, η βασίλισσα (που τότε ήταν γνωστή ως πριγκίπισσα Ελισάβετ) και ο Φίλιππος γνωρίστηκαν στον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και της Δανίας και του πρίγκιπα George, δούκα του Κεντ, το 1934. Η βασίλισσα ήταν 8 ετών τότε και ο Φίλιππος 13. Οι δυο τους επανασυνδέθηκαν όταν η Βασίλισσα ήταν 13 και ο Φίλιππος 18, όταν τον επισκέφτηκε στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο με την οικογένειά της. Mετά τη συνάντησή τους, άρχισαν να γράφουν γράμματα ο ένας στον άλλο. Τον Ιούλιο του 1947, η βασίλισσα και ο Φίλιππος ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947, όταν η βασίλισσα ήταν 21 ετών και ο Φίλιππος 26.

Αυτό ήταν με λίγα λόγια το love story του βασιλικού ζεύγους και πράγματι είχαν συγγένεια μεταξύ τους. Πάντως, να ξέρεις σαν πληροφορία, οι γάμοι μεταξύ συγγενών ήταν πολύ συνηθισμένη στις ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ ξαδέρφια; Επιτέλους βρήκαμε την απάντηση! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ήταν, Φίλιππος, Ελισάβετ, Επιτέλους,itan, filippos, elisavet, epitelous