Κομμένη στα δύο Ελλάδα από τους αποκλεισμούς των αγροτών

19:32 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Κομμένη στα δύο είναι η Ελλάδα από τους αποκλεισμούς των αγροτών στους δρόμους της χώρας. Οι αγρότες όχι μόνο δηλώνουν πως δεν κάνουν βήμα πίσω, αλλά φαίνονται αποφασισμένοι για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες της Φθιώτιδας έχουν κλείσει την εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας στο ύψος του Μπράλου από τη 13:00, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αποφάσισαν να δώσουν παράταση στον αποκλεισμό μέχρι και τα μεσάνυχτα.

Στην περιοχή του κόμβου του Μπράλου έχουν συγκεντρωθεί κι άλλα

μπλόκα προκειμένου να ενισχύσουν τον αποκλεισμό.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου τα ΙΧ να μπορούν να περάσουν από επαρχιακές και αγροτικές οδούς, κάνοντας παρακάμψεις.

Τα φορτηγά και τα λεωφορεία, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση του αποκλεισμού.

Σημειώνεται πως τα φορτηγά που έρχονται από τα βόρεια της χώρας ακινητοποιούνται στην Λαμία, εκείνα από την Πάτρα ακινητοποιούνται στη Γραβιά, ενώ όσα πηγαίνουν από Αθήνα προς Λαμία ακινητοποιούνται στην εθνική οδό στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Η παλιά εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας είναι επίσης αποκλεισμένη στο ύψος της Αμφίκλειας, αλλά και στην περιοχή Παλιός Λεβέντης.

Από τη στιγμή που οι αγρότες της Φθιώτιδας, πήραν την απόφαση να κλείσουν τον δρόμο και στο Μπράλο η Ελλάδα «κόβεται» στα δύο.

Παράλληλα με τον αποκλεισμό του Μπράλου, οι αγρότες από την περιοχή του Δομοκού έχουν ήδη προβεί σε κλείσιμο του δρόμου στην περιοχή Δρούγος που βρίσκεται λίγο μετά το Δομοκό. Ενώ, όπως τονίζουν σε πολλά σημεία θα κλείσουν ακόμα και τους παράδρομους.

Αξίζει βέβαια να τονιστεί πως οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών αλλά και άλλων μπλόκων έχουν δήλωσαν την δυσαρέσκειά τους με την κίνηση της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής να αποστείλει την Δευτέρα τις προτάσεις της στην Κυβέρνηση. Μάλιστα, το μπλόκο των Τεμπών μαζί με περίπου ακόμα 30 είχαν στείλει τα αιτήματά τους ήδη από την Τετάρτη.

Οι αγρότες από τα Τέμπη τόνισαν πως δεν αναγνωρίζουν την κίνηση των συναδέλφων τους, ενώ ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας κατηγόρησε τους αγρότες που έστειλαν χθες τις προτάσεις ως «υποκινούμενους από την Κυβέρνηση».

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, λόγω της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα γίνει πριν από την επόμενη εβδομάδα.

The post Κομμένη στα δύο Ελλάδα από τους αποκλεισμούς των αγροτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα