Με ήρωα που μεταλλάχτηκε σε αντίπαλο παρομοιάζει ο γερμανικός Τύπος τον Πρωθυπουργό

17:10 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως επισημαίνουν σχετικά δημοσιεύματα, ο Πρωθυπουργός είναι για τους Έλληνες και κυρίως για τους αγρότες: «Ο ήρωας που έγινε αντίπαλος».

Οι γερμανικές εφημερίδες δίνουν έμφαση στη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο κ. Τσίπρας και εξηγούν πως όλοι οι πολίτες έχουν στραφεί

πλέον κατά του.

Süddeutsche Zeitung

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμα της: «Οι αγρότες και οι δικηγόροι είναι ενωμένοι και πολύ οργισμένοι»

Μάλιστα, το εν λόγω άρθρο επισημαίνει πως την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει όσους θέλουν να διώξουν τη χώρα από τη Σένγκεν, η Ελλάδα παραλύει από τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.

Spiegel

«Κάποτε ήταν ο ήρωας τους. Τώρα είναι ο αντίπαλός τους» σημειώνει άρθρο του Spiegel.

Το δημοσίευμα κάνει αναδρομή στο παρελθόν και εξηγεί πως το 2013:

Ο Τσίπρας ήταν μια ηγετική φιγούρα της αριστερής αντιπολίτευσης, ένας θερμόαιμος που υποσχόταν να αγωνιστεί για το δίκαιο των αγροτών. Σήμερα ως επικεφαλής της κυβέρνησης θέλει να περάσει νόμο που περικόπτει τα προνόμια των αγροτών, διπλασιάζει τη φορολογία και τριπλασιάζει τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία

Αξίζει να τονιστεί, πως οι κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού βρίσκονται στην κορύφωση τους και οι αγρότες τονίζουν πως δε θα κάνουν πίσω αν δεν αποσυρθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Με ήρωα που μεταλλάχτηκε σε αντίπαλο παρομοιάζει ο γερμανικός Τύπος τον Πρωθυπουργό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα