Με σπόντες για τον Τραμπ η τελευταία ομιλία Ομπάμα για την «Κατάσταση του Έθνους» (Video)

07:53 13/1/2016 - Πηγή: iPop

Την τελευταία του ομιλία για την «Κατάσταση του Έθνους» έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από το Καπιτώλιο, από την οποία δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν αναφορές στους υποψήφιους Προέδρους και πιο συγκεκριμένα σπόντες για τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Με το να προσβάλουμε τους Μουσουλμάνους δεν γινόμαστε πιο ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει εκλογών.

«Είναι απλά λάθος, μας υποβαθμίζει στα μάτια του κόσμου. Κάνει πιο δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους

μας», συνέχισε ο Ομπάμα, τονίζοντας όμως παράλληλα την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να χτυπήσουν τον ISIS.

Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: «Όποιος αμφιβάλλει ας ρωτήσει τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Τροφή στους τζιχαντιστές χαρακτήρισε τον παραλληλισμό της μάχης ενάντια στον ISIS με τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όσον αφορά την οικονομία, ο Ομπάμα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία ύφεση στη χώρα και διέψευσε τα όσα ακούγονται.

Επιπλέον, αναφέροντας τα σημεία σύγκλισης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, αναγνώρισε πως είναι η μείωση της φτώχειας, το εμπόριο αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Moonshot», το οποίο αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου. Επικεφαλής της Επιτροπής που σκοπό έχει την αναζήτηση θεραπείας θα είναι ο Τζον Μπάιντεν, ο οποίος μάλιστα πριν από λίγο καιρό έχασε τον γιο από την ανίατη ασθένεια.

Hello, Facebook! In just a few hours, I’m heading to the Capitol to give my final State of the Union address. But before I do, I want to share a few thoughts with you.

Δημοσιεύτηκε από President Obama στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

Watch as First Lady greets her guests before they head to the Capitol for the President Obama’s final State of the Union. go.wh.gov/SOTU #SOTU

Δημοσιεύτηκε από The White House στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

The post Με σπόντες για τον Τραμπ η τελευταία ομιλία Ομπάμα για την «Κατάσταση του Έθνους» (Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα