Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης – 13 νεκροί 44 σε ΜΕΘ

17:44 19/1/2016 - Πηγή: iPop

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των θυμάτων της γρίπης με ακόμα 4 ασθενείς να προσθέτονται και ο αριθμός να φτάνει τους 13. Την ίδια στιγμή 44 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί πλέον –με την θλιβερή λίστα να αυξάνεται- τονίζουν την σημαντικότητα του αντιγριπικού εμβολίου, ιδίως στα άτομα με χρόνιες παθήσεις που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου.

16 νέα κρούσματα σημειώθηκαν σήμερα –Τρίτη- σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), θέτοντας σε

συναγερμό τους ειδικούς.

Συναγερμός, όμως, έχει σημάνει και για τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη την χώρα, καθώς η διαθεσιμοτητα είναι μικρή ενώ η ζήτηση συνεχώς και αυξάνεται.

Να τονίσουμε πως τουλάχιστον 200 κρεβάτια σε ΜΕΘ είναι ουσιαστικά ανενεργά, καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία τους.

Την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της μεγάλης λίστας αναμονής των ασθενών για κρεβάτια στις ΜΕΘ (σε κάποιο σημείο έφτασε σχεδόν τους 80) ανακοινώθηκε εσπευσμένα συμφωνία του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών για παραχώρηση 40 κλινών για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

The post Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων της γρίπης – 13 νεκροί 44 σε ΜΕΘ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα