Μην γίνεις ποτέ αυτός ο άνθρωπος που έχει πάντα κάτι να πει και χαλάει το κλίμα μιας ολόκληρης ομάδας

20:42 26/9/2022 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πάντα στη ζωή μας οι άνθρωποι που δημιουργούν προβλήματα. Σε οποιαδήποτε ομάδα και να είσαι. Είτε στη δουλειά, είτε στις παρέες, είτε στις παρέες των παιδιών μας. Σε όποια ομάδα και αν κοιτάξεις, θα τον βρεις αυτόν τον ένα που πάντα έχει κάτι να πει. Πάντα εκείνος ξέρει καλύτερα, σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα θέματα. Είναι ένας «φωτεινός» παντογνώστης που περιφέρεται με το δάχτυλο προταμένο, έτοιμος να εξαπολύσει κατηγορίες και κορεκτίλες για όλα τα θέματα και τα αντικείμενα. Φυσικά είναι διαβασμένος, για να μην πέσει σε κάποια αστοχία την ώρα που το πληκτρολόγιο ή η γλώσσα του

παίρνει φωτιά…

Οι άνθρωποι που δημιουργούν προβλήματα

Όλο και πιο συχνά αναζητούν άνθρωποι στο διαδίκτυο, άρθρα με το πώς να αντιμετωπίσουμε τους δύσκολους ανθρώπους, τους τοξικούς, τις τοξικές συμπεριφορές. Ακόμα και αν έχεις κάνει σχετική δουλειά με τον εαυτό σου, αυτά τα ενεργειακά βαμπίρ είναι δύσκολο να τα αφήσεις απ’έξω. Μπαίνουν δίχως να χτυπήσουν το κουδούνι και σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Από όταν ήμουν μαθήτρια τους θυμάμαι εκεί στο πρώτο θρανίο να κάνουν σαματά με το δάχτυλο υψωμένο, πάντα να λένε «το σωστό».

Καταλαβαίνω την ανάγκη που κρύβεται πίσω από μια τοποθέτηση που έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά και έχει καταντήσει να γίνει μια συζήτηση λάστιχο. Είναι εντελώς διαφορετικό το να πεις αυτό που γνωρίζεις, με όμορφο τρόπο ώστε να το γνωστοποιήσεις στους άλλους ανθρώπους και να γίνει σωστό και είναι εντελώς διαφορετικό το να κουνήσεις το δάχτυλο και να πεις αυτό που ξέρεις. Καθώς λες όλο αυτό να λες επίσης ένα σωρό χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα ή ακόμα και απευθείας κατηγορίες που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συνέπειες, αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι δεν είναι όλοι όπως εσύ.

Ο άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του

Εκείνος λοιπόν που τα έχει βρει με τον εαυτό του, δεν χρειάζεται καθόλου να μπει σε μια ομάδα και να τη σαρώσει. Να πει όλα αυτά που ξέρει με σκοπό να φανεί ανώτερος, σημαντικότερος, πιο έξυπνος, πιο χρήσιμος, πιο γενικά…. Ο άνθρωπος που τα έχει βρει με τον εαυτό του δεν συγκρίνεται με τους άλλους γύρω του. Δεν κάνουμε διαγωνισμό στη ζωή. Τα διαγωνίσματα ανήκουν μόνο στα θρανία.

Pexels

Τι είναι η ψυχική υγεία και γιατί είναι τόσο σημαντική; Ποια καμπανάκια δηλώνουν ότι χρειάζεται να ζητήσω άμεσα βοήθεια

Διάλεξε τι θες: Να έχεις δίκιο ή να είσαι ευτυχισμένος

Αυτό που λες μπορεί να είναι σωστό. Να έχεις δίκιο. Το απίστευτο είναι όμως ότι ο τρόπος σου το κάνει να μην ακούγεται σωστό. Σε κάνει να ακούγεσαι εντελώς λάθος και καθόλου συμπαθής ή αρεστός στην ομάδα. Δεν θα έρθει κανείς να σε κατηγορήσει ότι είπες κάτι λάθος, όμως ο σκοπός σου δεν επετεύχθη.

Έλεγε λοιπόν ο Τόνι Ρόμπινς, θα σου πω όπως το θυμάμαι γιατί το έχω διαβάσει πριν χρόνια θα σου πως την περίληψη των λόγων του. Επιλέγει στη δουλειά του να έχει ανθρώπους μόνο με mindset ανάπτυξης. Ανθρώπους που σκέφτονται σαν εκείνον. Έχει όμως και έναν από αυτούς που θα βρουν ένα πρόβλημα σε κάθε θέμα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Όχι για να τον έχουν και να τους δημιουργεί προβλήματα με την τοξική του συμπεριφορά, αλλά γιατί αυτός ίσως έχει σκεφτεί έναν κίνδυνο, ένα πρόβλημα, ένα θέμα που ίσως το βρει μπροστά της η ομάδα όταν βγει στην εξωστρέφεια. Ίσως δηλαδή με κάποιον τρόπο να φανεί χρήσιμος, χρειάζεται και αυτή η φωνή φωνή σε μια ομάδα, με ένα όριο φυσικά και αυτό είναι το να μην παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά της και διαλύσει την ομάδα τελικά. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αποβάλλονται από μόνοι τους, ειδικά όταν τον καταλάβουν όλοι και πάψουν να ασχολούνται μαζί του. Δεν έχει γούστο να παίζεις μια παράσταση που δεν έχει θεατές.

Πότε πρέπει να φύγεις από τη συζήτηση

Εμείς όλοι που στις ομάδες μας έχουμε τέτοιες προσωπικότητες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φιλτράρουμε το τι λέει ο άνθρωπος αυτός, χωρίς να δώσουμε σημασία στον τρόπο που το λέει. Με αυτό το όριο σε προφυλάσσεις και εσένα και την ομάδα σου. Γιατί η ομάδα υποτίθεται ότι έχει ένα κοινό σκοπό, έχει βρει τρόπους που διευκολύνουν τη διαδικασία της λειτουργίας της και τέλος έχει ή πρέπει να έχει και την πολιτική της και τους όρους της. Όποιος συμφωνεί μένει, όποιος διαφωνεί μπορεί να φύγει.

Υ.Γ1: Αν θες οπωσδήποτε να πεις αυτό που ξέρεις, φαντάζομαι έχεις γνώσεις για άπειρες θεματολογίες, μπορείς να μπεις σε γκρουπάκια στο Facebook και να πεις τις κορεκτίλες σου εκεί. Το Facebook είναι ο χώρος που πάντα θα προσφέρει εύφορο έδαφος για «συζήτηση» με τις ώρες.

Υ.Γ2: Αν είσαι ένας νέος άνθρωπος που τώρα βγαίνεις στον στίβο της ζωής προσπάθησε όσο μπορείς να μην γίνεις ποτέ ένας τέτοιος άνθρωπος.

Η μάχη των social media: Γιατί «ο εμφύλιος» δεν είναι λύση αυτή τη στιγμή

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μην γίνεις ποτέ αυτός ο άνθρωπος που έχει πάντα κάτι να πει και χαλάει το κλίμα μιας ολόκληρης ομάδας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα