Ναι! Ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει πότε έχεις άγχος – Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο καλύτερός σου φίλος ξέρει τι αισθάνεσαι κάθε στιγμή

13:03 29/9/2022 - Πηγή: iPop

Οι αγαπημένοι μας τετράποδοι φίλοι απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο καλά μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματά μας και αυτή τη φορά μπορούν να το καταφέρουν μόνο μυρίζοντάς μας!

Είναι γεγονός! Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν το άγχος στην αναπνοή και τον ιδρώτα μας.

Ο σκύλος σου τρέχει με μανία πάνω- κάτω; Μάθε τι είναι τα zoomies

«Μπορεί ο σκύλος μου να καταλάβει τι νιώθω;»

Τέσσερα σκυλιά – κατοικίδια που προσφέρθηκαν

εθελοντικά από τους ιδιοκτήτες τους – εκπαιδεύτηκαν να «επιλέγουν» ένα από τα τρία αρωματικά δοχεία. Σε περισσότερες από 650 από τις 700 δοκιμές, όμως, που έκαναν, εντόπισαν με επιτυχία το δείγμα ιδρώτα ή αναπνοής που είχε ληφθεί από ένα άτομο που είχε στρες.

Οι ερευνητές, στο Πανεπιστήμιο Queen’s του Μπέλφαστ, ελπίζουν ότι η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One, θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των σκύλων θεραπείας.

Οι σκύλοι βιώνουν και αισθάνονται τον κόσμο μέσω της όσφρησης. Είναι γνωστό πως αυτή η εξαιρετικά ευαίσθητη ικανότητά τους χρησιμοποιείται ήδη για την ανίχνευση φαρμάκων και ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου, διαβήτη ακόμη και Covid.

Unsplash/Tamas Pap

Ο σκύλος σου δακρύζει από χαρά όταν σε βλέπει – Αυτή η νέα έρευνα είναι ό,τι πιο γλυκό θα διαβάσεις σήμερα!

«Είχαμε πολλά στοιχεία ότι τα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν μυρωδιές από ανθρώπους που σχετίζονται με ορισμένες ιατρικές παθήσεις ή ασθένειες – αλλά δεν γνωρίζαμε ότι μπορούν να μυρίσουν τις διαφορές στην ψυχολογική μας κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Clara Wilson.

Οι 36 εθελοντές ανέφεραν τα επίπεδα άγχους τους πριν και μετά την ολοκλήρωση ενός δύσκολου μαθηματικού προβλήματος. Κάθε κουτί περιείχε ένα δείγμα του ιδρώτα ή της αναπνοής τους πριν ή μετά της αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού, οι τριχωτοί μας φίλοι τα εντόπισαν με μεγάλη επιτυχία.

Για άλλη μία φορά μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα σκυλιά μας μπορούν να μας καταλάβουν!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ναι! Ο σκύλος σου μπορεί να καταλάβει πότε έχεις άγχος – Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο καλύτερός σου φίλος ξέρει τι αισθάνεσαι κάθε στιγμή εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ναι,nai