Νέες αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας στη Συρία – Αντιδράσεις από ΗΠΑ

09:26 14/2/2016 - Πηγή: iPop

Οι τουρκικές δυνάμεις πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων στη Συρία αλλά και βομβαρδίζοντας θέσεις του συριακού στρατού. Έντονες αντιδράσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες ζητούν την άμεση παύση των βομβαρδισμών.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία, έπειτα από τους πρόσφατους βομβαρδισμούς που σημειώθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, εναντίον κουρδικών θέσεων στο βόρειο τμήμα της χώρας. Οι νέες επιθέσεις προκαλούν αντιδράσεις τόσο από

τη μεριά των ΗΠΑ, όσο και από τη μεριά της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις , βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων του PKK, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, κοντά στην πόλη Αζάζ, στην επαρχία του Χαλεπιού, ενώ παράλληλα σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με δυνάμεις του συριακού στρατού στη βόρεια επαρχία Λαττάκεια.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαίωσε τις επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων, εναντίον των κουρδικών θέσεων, ζητώντας να αποσυρθούν οι κουρδικές δυνάμεις, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πως «θα ανταποδίδουμε κάθε κίνηση των Κούρδων».

Turkey shells Kurdish militia in Syria https://t.co/cQYMNlOh2G

BBC News (World) (@BBCWorld) February 13, 2016

Οι νέες αυτές επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων στη Συρία, προκαλούν τον εκνευρισμό των ΗΠΑ, οι οποίες προέτρεψαν την Άγκυρα να σταματήσει τους βομβαρδισμούς εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, όπως επίσης και τις επιθέσεις εναντίον των στρατιωτικών δυνάμεων του συριακού καθεστώτος.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι, δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά με τις νέες τουρκικές προκλήσεις: «Ανησυχούμε για την κατάσταση βόρεια του Χαλεπίου και εργαζόμαστε για να αποκλιμακωθεί η ένταση σε όλες τις πλευρές. Πιέσαμε τους Κούρδους στη Συρία και άλλες δυνάμεις που συνδέονται με το PKK, να μην επωφεληθούν από την κατάσταση προκειμένου να καταλάβουν νέα εδάφη και προτρέψαμε την Τουρκία να τα σταματήσει τους βομβαρδισμούς».

Υπενθυμίζουμε πως νέο ψυχρό-πολεμικό κλίμα επικρατεί στις σχέσεις Ρωσίας και Δύσης σύμφωνα με τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος σε διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο, δήλωσε πως «ολισθήσαμε σε μια νέα ψυχροπολεμική περίοδο και αυτό που μένει είναι μια εχθρική και κλειστή πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός απέρριψε τις κατηγορίες ότι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις βομβαρδίζουν άμαχους στη Συρία, λέγοντας ότι δεν είναι αλήθεια.

Σημειώνεται τέλος, πως ανοιχτό άφηνε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης στα εδάφη της Συρίας εάν συμπράξει και η Σαουδική Αραβία με στόχο την καταπολέμηση του ISIS.

The post Νέες αεροπορικές επιθέσεις της Τουρκίας στη Συρία – Αντιδράσεις από ΗΠΑ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα