Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν (Συγκλονιστικές εικόνες)

10:18 6/2/2016 - Πηγή: iPop

Τουλάχιστον επτά νεκροί, 422 τραυματίες και 11 κτίριο που έχουν καταρρεύσει είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός του σεισμού που σημειώθηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου στην Ταϊβάν.

Εκατοντάδες πυροσβέστες και στρατιώτες δίνουν μάχη από το βράδυ της Παρασκευής να σώσουν δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι είναι μαγιδευμένοι στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευασαν από τον σεισμό 6.4 της κλίμακας ρίχτερ.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι 10 ημερών, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Τέσσερα

κτήρια κατέρρευσαν, ωστόσο, οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στην πολυκατοικία. Εικόνες σοκ από την κατάρρευσή της κυκλοφορορούν στο Ίντερνετ.

Ο ισχυρός σεισμός άνοιξε ένα χάσμα 3.5 μέτρων σ’ ένα γήπεδο του γκολφ, διέκοψε την υδροδότηση σε 400.000 άτομα και σταμάτησε τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας στο νότιο μισό του νησιού.

Σύμφωνα με τις Αρχές ο σεισμός άφησε πίσω του τουλάχιστον 7 νεκρούς και 422 τραυματίες, ενώ 11 κτίρια κατέρρευσαν ή έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση.

Τα τοπικά Μέσα δείχνουν πυροσβέστες να χρησιμοποιούν σκάλες για να ψάξουν πάνω από τα μπάζα των πολυκατοικιών για θύματα που έχουν παγιδευτεί.

Τουλάχιστον μία γυναίκα η οποία ήταν παγιδευμένη στα συντρίμμια πήρε τηλέφωνο από το κινητό της στην πυροσβεστική και τους έδινε πληροφορίες για το που βρίσκεται προκειμένου οι διασώστες να την βοηθήσουν, αναφέρει η Apple Daily.

Δείτε την στιγμή του φονικού σεισμού:

5 dead, hundreds rescued and injured as quake rattles Taiwan https://t.co/66qzKMwPmy pic.twitter.com/vCLuKNWhqB

— The Boston Globe (@BostonGlobe) February 6, 2016

Οι αρχές ψάχνουν για ζωντανούς στα συντρίμμια, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι μπορεί να έχουν εγκλωβιστεί. Πάντως, στην πολυκατοικία φέρεται να έμεναν 221 άνθρωποι.

Photo: AP/Johnson Liu / AFP/Getty Images/reuters

The post Νεκροί και τραυματίες από τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν (Συγκλονιστικές εικόνες) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα