Ο Άρειος Πάγος ξεκινά έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου

17:22 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Πειθαρχική έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου αποφάσισε να διεξάγει ο Άρειος Πάγος. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Πρόεδρος του, Βασιλική Θάνου, θα την αναλάβει προσωπικά.

Η έρευνα θα αφορά τον τρόπο με τον οποίο περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου σημείωσε πως λόγω της σοβαρότητας της υποθέσεως αποφάσισε την «χρεωθεί» η ίδια.

Αξίζει να τονιστεί, πως πριν λίγες μόνο ημέρες και μετά αρκετών μηνών έρευνα

η υπόθεση Βγενόπουλου τέθηκε στο αρχείο, καθώς επισημάνθηκε ότι δεν στοχειοθετούνται αδικήματα.

Μάλιστα, μετά την αρχειοθέτηση της, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, αλλά και ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου προέβησαν σε αναφορές. Οι εν λόγω αναφορές ήταν η αφορμή να έρθει ξανά στην επιφάνεια την υπόθεση και να συνεχιστούν οι έρευνες.

Λόγω της φύσης της η υπόθεση Βγενόπουλου δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.

Σημείωση!

Μόλις η υπόθεση αρχειοθετήθηκε ο πρόεδρος της MIG σε συνέντευξη του πραγματοποίησε επίθεση σε δημοσιογράφους, εισαγγελείς, ακόμη και υπουργούς τους οποίους χαρακτήρισε υπεύθυνους για ποινική διαδικασία που διενεργήθηκε σε βάρος του στη χώρα μας.

The post Ο Άρειος Πάγος ξεκινά έρευνα για την υπόθεση Βγενόπουλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα