Ο γύρος της Ευρώπης σε δύο μέρες- Συμμάχους αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας

08:39 13/4/2016 - Πηγή: iPop

Έκτακτο ταξίδι στο εξωτερικό πραγματοποιεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την μη επίτευξη συμφωνίας πριν την Ουάσινγκτον μεταξύ Κυβέρνησης και Θεσμών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα, ο ίδιος μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη στη Γαλλία όπου θα έχει στις 19:00 συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ

στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στο Παρίσι.

Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Στρασβούργο, όπου θα έχει γεύμα εργασίας με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στις Βρυξέλλες.

Σκοπός του ταξιδιού του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι να βρει συμμάχους προκειμένου να υπάρξει πολιτική διευθέτηση όσον αφορά την αξιολόγηση.

Στην συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο δύο είναι τα μεγάλα ζητήματα που θα συζητηθούν: η αξιολόγηση και το προσφυγικό.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η χρονική περίοδος που ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί το ταξίδι του καθώς οι συνομιλίες διακόπηκαν χωρίς συμφωνία ενόψει της εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον, ενώ τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Θεσμούς μετά την ανακοίνωση των σχεδίων της ελληνικής πλευράς δια στόματος Τσακαλώτου να καταθέσει στη Βουλή δύο νομοσχέδια, ένα για το φορολογικό κι ένα για το ασφαλιστικό.

Photo: ©INTIMEnews/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Ο γύρος της Ευρώπης σε δύο μέρες- Συμμάχους αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα