Ο μουσακάς… αλλιώς! Η παραλλαγή του κλασικού φαγητού που πρέπει να δοκιμάσεις

16:27 3/2/2021 - Πηγή: iPop

Είναι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα οικογενειακά φαγητά και κάθε φορά που το μαγειρεύουμε μας γεμίζει αναμνήσεις απ’ την παιδική μας ηλικία. Τώρα, φτιάχνουμε μια παραλλαγή του μουσακά χωρίς μπεσαμέλ, μια διαφορετική συνταγή που είναι εξίσου νόστιμη και πιο υγιεινή.

Τα βασικά συστατικά -μελιτζάνες, κιμάς- παραμένουν ίδια, ενώ ουσιαστικά η συνταγή απλοποιείται με την αφαίρεση ορισμένων υλικών, όπως η μπεσαμέλ και η πατάτα. Φυσικά, εάν θέλεις μπορείς να κάνεις τη συνταγή και με την προσθήκη πατάτας.

Βασική διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο

φαγητό δεν γίνεται στον φούρνο, αλλά στο τηγάνι.

O πιο γευστικός μουσακάς λαχανικών που θα φτιάξεις!

Τι θα χρειαστείς;2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες500 γρ. κιμά400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας2 κουταλιές της σούπας κανέλα200 γρ. μελιτζάνες ψημένες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένοΑλατοπίπεροΠώς θα φτιάξεις τον μουσακά χωρίς μπεσαμέλ;Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Βάζουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε επίσης τον πελτέ ντομάτας και την κανέλα και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά, προσθέτοντας τις μελιτζάνες στα μέσα του χρόνου.Πασπαλίζουμε τη θρυμματισμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με ψωμάκι!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο μουσακάς… αλλιώς! Η παραλλαγή του κλασικού φαγητού που πρέπει να δοκιμάσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα