Ο πρίγκιπας Κάρολος ξανά στο στόχαστρο των Sunday Times: Η δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών από συγγενείς του Osama bin Laden

13:25 31/7/2022 - Πηγή: iPop

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά 1 εκατ. λιρών για τη φιλανθρωπική του οργάνωση από συγγενείς του Osama bin Laden. Η γνωστή βρετανική εφημερίδα ισχυρίστηκε ότι ο μελλοντικός βασιλιάς αποδέχθηκε την πληρωμή από τον Bakr bin Laden, τον πατριάρχη της οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδελφό του Shafiq.

Κάρολος ή William; Αυτόν θέλουν

για Βασιλιά οι Βρετανοί

Ο Bakr και ο Shafiq bin Laden είναι ετεροθαλή αδέρφια του Osama, ο οποίος υπήρξε ιδρυτής της πανισλαμικής μαχητικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική ομάδα. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ωστόσο ότι ο Bakr ή ο Shafiq bin Laden έχουν υποστηρίξει ή έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά από συγγενείς του Osama bin Laden

Ο 73χρονος Κάρολος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον 76χρονο Bakr στο Clarence House στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου του 2013, δύο χρόνια αφότου ο Osama bin Laden έπεσε νεκρός από τα πυρά των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, σε μυστική τοποθεσία κοντά στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Το Clarence House αμφισβητεί έντονα πολλούς από τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απόφαση να δεχθεί τη δωρεά στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκηπα της Ουαλίας (PWCF), ελήφθη αποκλειστικά από τους διαχειριστές.

Ο Ian Cheshire, πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Καρόλου (PWCF), όπου κατατέθηκαν τα χρήματα, ανέφερε σε δήλωση του πως: «Η δωρεά από τον Σεΐχη Bakr bin Laden το 2013 μελετήθηκε προσεκτικά από τους τότε διαχειριστές του PWCF. Διενεργήθηκε έρευνα, με πληροφορίες από ευρύ φάσμα πηγών, μεταξύ άλλων κυβερνητικών. Η απόφαση αποδοχής της δωρεάς ελήφθη αποκλειστικά από τους διαχειριστές. Η οποιαδήποτε προσπάθεια να υπονοηθεί το αντίθετο, είναι παραπλανητική και ανακριβής».

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό και μερικά εκατομμύρια λίρες, η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να «σβήσει» το σεξουαλικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πρίγκιπας Andrew

Η δωρεά του πρωθυπουργού του Κατάρ στον πρίγκιπα Κάρολο

Η αποκάλυψη για τη δωρεά, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ένα μήνα αφότου έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχε δεχτεί τσάντες που περιείχαν συνολικά 3 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια συναντήσεων του με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

«Μπελάδες» για το παλάτι του Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ – Τι απαντά ο ίδιος

Οι Sunday Times ανέφεραν τότε ότι τα μετρητά παραδόθηκαν στον Πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια βαλίτσα, καθώς και σε σακούλες μεταφοράς Fortnum & Mason. Οι παραδόσεις φέρεται να έγιναν κατά τη διάρκεια συναντήσεων μεταξύ των δύο ανδρών, συμπεριλαμβανομένης μιας κατ’ ιδίαν συνάντησης στο Clarence House το 2015. Κάθε πληρωμή κατατέθηκε στους λογαριασμούς του PWCF και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι πληρωμές ήταν παράνομες.

Εκπρόσωπος του Clarence House είχε ισχυριστεί ότι τα χρήματα κατά τη συνάντηση τους «δόθηκαν αμέσως σε μια από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του Πρίγκιπα, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο πρίγκιπας Κάρολος ξανά στο στόχαστρο των Sunday Times: Η δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών από συγγενείς του Osama bin Laden εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάρολος, Sunday Times, Osama, Laden,karolos, Sunday Times, Osama, Laden