ΟΗΕ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 154.000 Σύρους πρόσφυγες

09:33 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Σχέδιο το οποίο αφορά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 154.000 Σύρους πρόσφυγες αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ο ΟΗΕ. Σε σχετική του ανακοίνωση ο συντονιστής του ΟΗΕ στη Δαμασκό, Γιακούμπ Ελ Χίλο, τόνισε πως το εν λόγω σχέδιο αποστολής βοήθειας απευθύνεται σε άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολιορκημένες περιοχές και θα τεθεί σε ισχύ

εντός πέντε ημερών.

Τα Ηνωμένα Έθνη, όπως σημείωσε ο Γιακούμπ Ελ Χίλο, έχουν προετοιμαστεί για την αποστολή βοήθειας προς 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους που βρίσκονται σε διάφορες δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους εξηγώντας, όμως, πως πρώτα πρέπει να υπάρξει έγκριση από τις εμπόλεμες πλευρές.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ τα άτομα τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς πολιορκίας στη εμπόλεμη ζώνη της Συρίας ανέρχονται στα 500.000. Παράλληλα, ο ΟΗΕ υπογραμμίζει πως τρέφει ελπίδες ότι λόγω της κατάπαυσης πυρών θα δοθεί τέλος σε τουλάχιστον 15 πολιορκίες.

Μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη ελπίζουν πως η βοήθεια θα καταφέρει τη Δευτέρα να φτάσει στην Μοανταμίγια, ενώ, όπως εκτιμούν την Τετάρτη θα έχει φτάσει στη Ζαμπαντάνι, στη Κουφρέγια, στη Φούα και στη Μαντάγια, και την Παρασκευή στη Καφρ Μπάτνα.

Βέβαια, η κατάπαυση του πυρός δεν επηρεάζει τη μεγαλύτερη πολιορκία που πλήττει το Ντέιρ αλ-Ζορ και εκεί βρίσκονται 200.000 άνθρωποι, καθώς η συμφωνία ξεκαθαρίζει ότι δεν αφορά τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σημείωση!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΗΕ πριν από λίγες ημέρες απέστειλε από αέρος βοήθεια, όμως, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων οι 21 τόνοι τροφίμων προσγειώθηκαν εκτός στόχου, ενώ πολλά αλεξίπτωτα δεν άνοιξαν και έτσι οι προμήθειες χάθηκαν.

The post ΟΗΕ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε 154.000 Σύρους πρόσφυγες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα