«Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς»- Η πιο δύσκολη ερώτηση στη συνέντευξη για δουλειά μόλις βρήκε την απάντησή της

20:58 2/6/2016 - Πηγή: iPop

«Λοιπόν, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς».

Αυτή η τόσο απλή ερώτηση μπορεί να σε κομπλάρει τόσο πολύ, ειδικά όταν βρίσκεσαι σε συνέντευξη για δουλειά. Τι ακριβώς πρέπει να πεις προκειμένου να δείξεις ότι είσαι ο κατάλληλος γι’ αυτή την θέση;

Εμείς στο iPop.gr επειδή καταλαβαίνουμε το άγχος σου και προσπαθούμε κάθε εβδομάδα να σου δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για την αναζήτηση εργασίας, έχουμε να σου προτείνουμε μια φόρμουλα για να μην χάνεσαι και απελπίζεσαι όταν έρχεται η επίμαχη ερώτηση.

Αρχικά πρέπει να καταλάβεις

ότι η ερώτηση «πείτε μας λίγα λόγια για εσάς» δεν αποτελεί μια πρόσκληση για να πεις την ιστορία της ζωής σου. Αντιθέτως είναι μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξεις ότι είσαι ο κατάλληλος γι’ αυτή τη δουλειά.

Η φόρμουλα που θα ακολουθήσεις για να απαντήσεις την ερώτηση ονομάζεται «Παρόν- Παρελθόν- Μέλλον» κι είναι εξαιρετικά απλή.

Τι πρέπει να κάνεις;

Ξεκινάς από το τώρα, μετά περνάς στο παρελθόν (λίγα πράγματα για τις εμπειρίες που είχες επαγγελματικά και τις δεξιότητες που ανέπτυξες από την προηγούμενη δουλειά σου) για να καταλήξεις στο μέλλον, γιατί δηλαδή είσαι τόσο ενθουσιασμένος με την ευκαιρία για δουλειά που έχεις μπροστά σου.

Θυμήσου πως θα πρέπει οι εμπειρίες και οι δεξιότητες που θα αναφέρεις να είναι όσο το δυνατό πιο κοντά στη δουλειά για την οποία έχεις πάει. Και φυσικά μην διστάσεις να χαλαρώσεις, να πεις μια μικρή ιστορία ή να κάνεις ένα αστείο, εξάλλου ο υποψήφιος εργοδότης σου έχει ήδη στα χέρια του το βιογραφικό σου, αυτό που θέλει είναι να σε γνωρίσει λίγο καλύτερα.

Photo: Shutterstock

The post «Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς»- Η πιο δύσκολη ερώτηση στη συνέντευξη για δουλειά μόλις βρήκε την απάντησή της appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα