Πέρασαν τα εύκολα, έρχονται τα δύσκολα στο Νταβός

00:11 21/1/2016 - Πηγή: iPop

Σχετικά εύκολες θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στο Νταβός σε σύγκριση, τουλάχιστον, με αυτές που θα ακολουθήσουν.

Στις συναντήσεις του την Τετάρτη με τους κ.κ. Μπάιντεν, Γκάμπριελ και Μοσκοβισί βασικό ζήτημα ήταν, όπως αναμενόταν, το ασφαλιστικό, η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος αλλά και η αναδιάρθρωση του χρέους.

2.500 άτομα δίνουν το παρών

στο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ανάμεσα στους οποίους είναι και 40 αρχηγοί κρατών, επιχειρηματίες, Υπουργοί και πολλοί διάσημοι από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Τα βασικά θέματα που συζητούνται στα πλαίσια του Οικονομικού Φόρουμ είναι η τρομοκρατία, η κλιματική αλλαγή, η τεχνητή νοημοσύνη και η επίδρασή της στην οικονομία, η ιατρική αλλά και το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού που έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο θέμα.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν;

Γύρω από το ελληνικό χρέος κινήθηκε το ραντεβού Τσίπρα-Μπάιντεν, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως τόνισε σε σχετική του ανακοίνωση το γραφείο του Πρωθυπουργού, ο Αμερικάνος αντιπρόεδρος, κ. Μπάιντεν, εστίασε στη σημασία που έχει η σταθερότητα για τη χώρα μας και σημείωσε πως είναι άμεσα συνδεδεμένη με την σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του σημερινού τετ-α-τετ Τσίπρα-Μπάιντεν αναφέρθηκε πως: «η πρώτη αξιολόγηση για τη χώρα μας πρέπει να ολοκληρωθεί όσο πιο άμεσα γίνεται».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός επισήμανε πως καλωσορίζει τις πρωτοβουλίες αναφορικά με την σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ δύο των χωρών και εξήγησε πως οι επενδύσεις των Αμερικάνων είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα.

Μίλησαν και για το προσφυγικό

Ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος δήλωσε πως πρέπει είναι αναγκαία η περαιτέρω δραστηριοποίηση της διεθνούς κοινότητας πάνω στο ζήτημα.

Επίσης, συζήτησαν και για το ζήτημα των ενεργειακών και χαιρέτησαν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους αγωγούς TAP και IGB.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στις προοπτικές για τη μεταφορά ING μέσω της χώρα μας.

Για το Κυπριακό:

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Το αίσθημα ασφάλειας στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, δεν διασφαλίζεται με αναχρονιστικά σχήματα όπως οι εγγυήσεις».

Στο τέλος της συνάντησης τους μίλησαν ΠΓΔΜ και συμφώνησαν πως : «Οι εκλογές στην ΠΓΔΜ πρέπει να συμβάλλουν θετικά στην εξασφάλιση σταθερότητας στη χώρα, καθώς και στη δημιουργία κλίματος για αμοιβαία αποδεκτή επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, προς όφελος και της ενταξιακής προοπτικής της γειτονικής χώρας».

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε την ανάγκη για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ενώ σημειώθηκε και η προσπάθεια της ελληνικής Κυβέρνησης να θεσπίσει ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Όσον αφορά το προσφυγικό, αναγνωρίστηκε η τεράστια συμβολή της Ελλάδας και οι προσπάθειες που κάνει για την επίλυσή του.

Στη συνάντηση με τον Πιερ Μοσκοβισί

Κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πιερ Μοσκοβισί επισημάνθηκε η αναγκαιότητα για να ολοκληρωθεί άμεσα η πρώτη αξιολόγηση, ενώ νύξη έγινε φυσικά και για το ασφαλιστικό, όπως επίσης και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ποιους θα συναντήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός την Πέμπτη;

Για την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον κ. Σόιμπλε, τον κ. Βαλς, τον κ. Ρούτε, την κ. Λαγκάρντ, τον κ. Ντράγκι αλλά και τον Τζακ Λιου.

The post Πέρασαν τα εύκολα, έρχονται τα δύσκολα στο Νταβός appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα