Πλακιωτάκης: «Η χώρα πληρώνει τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ»

17:23 12/2/2016 - Πηγή: iPop

Την άποψη του πως η χώρα πληρώνει τα λάθη τα οποία έχει κάνει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εξέφρασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Παρασκευή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος της, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτύρονται οι αγρότες.

Ρίχνοντας ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόνισε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τώρα «που διακυβεύονται τα Εθνικά

και Κυριαρχικά Δικαιώματα στο Αιγαίο κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν με την μορφή προβοκάτσιας».

Όπως σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης: «Ο Πρωθυπουργός θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για τα ζητήματα τα οποία θα προκύψουν στην εξωτερική πολιτική και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ σημείωσε ότι πρόκειται για μια αμυντική συμμαχία που, όπως σημείωσε: «Δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με πολιτικά και ανθρωπιστικά ζητήματα όπως είναι η μετανάστευση».

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε στις συνομιλίες Τουρκίας – Γερμανίας εξηγώντας πως έγιναν χωρίς η Ελλάδα να δίνει το παρών.

Και δήλωσε:

«Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, έχει έμμεση συμμετοχή της Τουρκίας, ενώ ο αρμόδιος ευρωπαϊκός φορέας ο οποίος χειρίζεται τα ζητήματα μετανάστευσης είναι η Frontex. Στη Frontex δεν συμμετέχει η Τουρκία. Άρα εμείς με το ΝΑΤΟ , εμπλέκουμε εμμέσως την Τουρκία και δημιουργούμε ζητήματα. Χθες για παράδειγμα βγήκε ΝΟΤΑΜ από την πλευρά της Τουρκίας που αμφισβητούσε την έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο».

Κατηγόρησε την Τουρκία πως έχει στόχο «να αμφισβητήσει και να δημιουργήσει Γκρίζες Ζώνες στο Αιγαίο».

Ο κ. Πλακιωτάκης μίλησε και για τις τηλεοπτικές άδειες και αναρωτήθηκε γιατί να είναι 4 και όχι παραπάνω και τόνισε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί η Κυβέρνηση και προσωπικά ο υπουργός επικρατείας, αναλαμβάνει την διενέργεια του διαγωνισμού».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Πλακιωτάκης: «Η χώρα πληρώνει τα λάθη της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα