Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον κομαντάντε με λουλούδια και συνθήματα ζωγραφισμένα στο σώμα-Photos

08:54 29/11/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό τους «αντίο» στον κομαντάντε έχει σπεύσει να πει πλήθος κόσμου. Τα χιλιάδες άτομα που δίνουν το παρών στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μόνο ημέρες κάνουν ουρές για να γράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων, κρατούν λουλούδια και ζωγραφίζουν στο πρόσωπο, αλλά και στο σώμα τους συνθήματα.

Ο ηγέτης της επανάστασης θυμίζουμε, πως άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου και η σορός του αποτεφρώθηκε την Κυριακή σε ιδιωτική τελετή.

Η τεφροδόχος

μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, εκτίθεται στο μνημείο το οποίο έχει αφιερωθεί στο έτερο σύμβολο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Κούβας, τον Χοσέ Μαρτί.

Η τεφροδόχος την Τετάρτη αναμένεται να μεταφερθεί από την Αβάνα στο Σαντιάγο ντε Κούβα και να διασχίσει όλο το νησί και προς τιμήν της πορείας που ακολούθησαν οι αντάρτες.

Η στάχτη του Κουβανού ηγέτη θα παραμείνει εκεί έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η ταφή στο κοιμητήριο της Αγίας Ιφιγένειας.

Πλήθος κόσμο έχει συγκεντρωθεί στην Plaza de la Revoluciòn και δείχνει με κάθε τρόπο τη θλίψη του για την απώλεια του επαναστάτη της Κούβας.

Διαβάστε επίσης:

Η ζωή του Φιντέλ Κάστρο σε φωτογραφίες- Οι 35.000 γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του και όσα δεν γνωρίζαμε

The post Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον κομαντάντε με λουλούδια και συνθήματα ζωγραφισμένα στο σώμα-Photos appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα