Πώς να καθαρίσεις το σίδερό σου βήμα βήμα: Απλές λύσεις για να το κάνεις να φαίνεται σαν καινούργιο

16:12 7/1/2023 - Πηγή: iPop

Εάν το κάτω μέρος του σίδερου σου αρχίζει να φαίνεται φθαρμένο ​​- ή καμένο – πιθανότατα αναρωτιέσαι πώς να το καθαρίσεις. . . χωρίς να κάψεις τα δάχτυλά σου κατά τη διάρκεια. Είναι απολύτως εφικτό. Με τα σωστά βήματα, μπορείς να επαναφέρεις το κάτω μέρος του και αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά όσο την πρώτη μέρα που το χρησιμοποίησες.

“Πώς να καθαρίσω…”: Απαντάμε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις για καθάρισμα στο google

Πώς να καθαρίσω το σίδερο;Δημιούργησε μια πάστα καθαρισμού με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι μία θαυματουργή λύση

που καθαρίζει τα πάντα, από φούρνους μέχρι πλυντήρια πιάτων. Μπορεί επίσης να καθαρίσει το σίδερο σου. Δημιούργησε μια πάστα με μόλις δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και μια κουταλιά της σούπας νερό. Τρίψε το μείγμα προσεκτικά στη σιδερένια πλάκα, αλλά προσπάθησε να μην μπει μαγειρική σόδα στις τρύπες του ατμού. Εάν αυτό συμβεί, φρόντισε να τις καθαρίσεις… κάτι που μας πάει στο επόμενο βήμα.

UnsplashΧρησιμοποίησε μια μπατονέτα για να καθαρίσεις τις τρύπες

Οι μπατονέτες είναι το τέλειο εργαλείο για να καθαρίσεις τις τρύπες ατμού. Βούτηξέ τες σε λευκό ξύδι πριν τις τοποθετήσεις για να αυξήσεις τη δύναμη καταπολέμησης της βρωμιάς.

Μούλιασε μια πετσέτα σε ξύδι

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσεις το ξύδι για να καθαρίσεις κατά μήκος της πλάκας σιδήρου είναι να μουσκέψεις μια πετσέτα σε ξύδι και στη συνέχεια να τοποθετήσεις το σίδερο πάνω στην πετσέτα με τη σιδερένια πλάκα προς τα κάτω. Άφησέ το να καθίσει για 30 λεπτά και σκούπισέ το.

Πώς να καθαρίσεις το air – fryer βήμα βήμα: Συμβουλές και tips για να κάνεις την φριτέζα αέρα σου να λάμπει

Πρόσθεσε ξύδι στη δεξαμενή νερού

Εάν έχεις σίδερο ατμού, ένας άλλος τρόπος για να καθαρίσεις τις οπές του είναι να γεμίσεις τη δεξαμενή νερού με ένα μείγμα από μισό λευκό ξύδι και μισό νερό. Στη συνέχεια, πιάσε ένα παλιό πανί ή πετσέτα, σιδέρωσέ το και άχνισέ το. Καθώς μπαίνει σε λειτουργία το σίδερο, τα υπολείμματα θα βγαίνουν από τους αεραγωγούς μαζί με το ξύδι.

UnsplashΣίδερο πάνω από εφημερίδα και αλάτι

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το αλάτι και η εφημερίδα μπορούν επίσης να κάνουν καλή δουλειά. Γύρισε το σίδερο σου στην πιο ζεστή ρύθμιση και άπλωσε μια εφημερίδα στη σιδερώστρα σου. Στη συνέχεια, πασπάλισε αρκετή ποσότητα αλατιού πάνω από την εφημερίδα και σιδέρωσε την μέχρι να είναι καθαρή. Εάν δεν έχεις μια εφημερίδα εύχρηστη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια καφέ χάρτινη σακούλα — λειτουργεί εξίσου καλά.

Νέο TikTok hack σου μαθαίνει πώς να καθαρίσεις σωστά τον νεροχύτη σου – Αυτό είναι το σημείο που όλοι παραλείπουν

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πώς να καθαρίσεις το σίδερό σου βήμα βήμα: Απλές λύσεις για να το κάνεις να φαίνεται σαν καινούργιο εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα