Πόσοι ακόμα μικροί «Αϊλάν» θα χάσουν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου;

16:33 27/1/2016 - Πηγή: iPop

Χωρίς τέλος οι τραγωδίες στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Μετά τον μικρό Αϊλάν που έχασε τη ζωή του και ο θάνατος του προκάλεσε παγκόσμιο πένθος, o εφιάλτης δεν τελείωσε. Αρκετά ακόμα άτυχα προσφυγόπουλα έχουν ξεβραστεί στις ακτές και δεν αφήνουν τα δάκρυα να στεγνώσουν.

Πόσο ακόμα πόνο να αντέξει το Αιγαίο;

Το πρωί της Τετάρτης, ένα ακόμα ανήλικο παιδί ξεβράστηκε σε παραλία της Κω και η εικόνα του μας θύμισε πολύ αυτή του μικρού Αϊλάν.

Την ώρα που ο Σόιμπλε φωνάζει:

«It’s the economy stupid» εμείς οφείλουμε να του πούμε πως αυτή η οικονομία δεν αρμόζει στην χώρα μας.

Αυτή την οικονομία των νεκρών παιδιών δε τη θέλει κανείς. Αυτή την οικονομία των νεκρών παιδιών την αρνούμαστε και επιλέγουμε να κλείσουμε το βιβλίο και να την αφήσουμε απλά πίσω μας.

Την ώρα που το Κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν συζητούσε για το προσφυγικό και αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει εκτός της Συνθήκης Σένγκεν για το άτυχο παιδί και για τους συνεπιβάτες του στη μικρή λέμβο ήταν ήδη αργά.

7 άτομα έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη στα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Η τοπική ιστοσελίδα kostoday.gr ανέβασε φωτογραφίες από το ανήλικο θύμα αλλά και από το τόπο του ναυαγίου.

Tο άψυχο κορμί του παιδιού εντοπίστηκε σε παραλία του νησιού και η βύθιση της λέμβου σημειώθηκε βόρεια του Ακρωτηρίου Αμμόγλωσσα. Επιβάτες ήταν δέκα πρόσφυγες.

Ένας από τους πρόσφυγες που ήταν στη λέμβο κατάφερε να σωθεί και υπέδειξε στους άντρες του λιμενικού το σημείο που σημειώθηκε το ναυάγιο.

Αμέσως εκεί, έσπευσε ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού και ένα σκάφος της Frontex. Παράλληλα, στις έρευνες του λιμενικού συμμετείχαν ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα, αλλά και ένα σκάφος της ελληνικής ομάδας διάσωσης.

Μετά από λίγες ώρες ερευνών διασώθηκαν δύο άτομα και βρέθηκαν και οι 7 σοροί.

The post Πόσοι ακόμα μικροί «Αϊλάν» θα χάσουν τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αιγαίου; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα