Πρίγκιπας Φίλιππος: Η ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου μέσα από φωτογραφίες

10:45 10/4/2021 - Πηγή: iPop

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Πρίγκιπας Φίλιππος. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας για 73 χρόνια, απεβίωσε γαλήνια το πρωί της Παρασκευής στο κάστρο του Ουίνσδορ. Όπως ανέφερε το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην ανακοίνωσή του: «Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου».

Γιατί ο Πρίγκιπας Φίλιππος

δεν είχε τον τίτλο του Βασιλιά;

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος βρισκόταν στο πλάι της συζύγου του κατά τη διάρκεια της 69χρονης βασιλείας της, της πιο μακράς στη βρετανική Ιστορία. Γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1921 και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα, στη βίλα ‘Mon Repos’, όπου είχε εγκατασταθεί η οκταμελής οικογένεια μετά το θάνατο του βασιλιά Γεωργίου του Α’. Ήταν το νεότερο μέλος της οικογένειας του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος και της Πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ.

Οι στιγμές που η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει δείξει με μια ατάκα της την αγάπη της για τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Σε ηλικία 18 ετών κατετάγη στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, ενώ γνώρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ το 1939, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη Βασιλική Ναυτική Ακαδημία, όταν εκείνη ήταν μόλις 13 ετών. Έναν χρόνο αργότερα οι δυο τους άρχισαν να ανταλλάσσουν γράμματα.

Το καλοκαίρι του 1946, ο Πρίγκιπας Φίλιππος ζήτησε το χέρι της από τον βασιλιά Γεώργιο VI και ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Westminster στις 21 Νοεμβρίου του 1947. Μία ημέρα πριν από τον γάμο ο βασιλιάς Γεώργιος απέδωσε στον Φίλιππο βασιλικές τιμές και έγινε ο Δούκας του Εδιμβούργου και Βαρώνος του Γκρίνουϊτς. Η τελετή του γάμου τους μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το BBC σε πάνω από 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου μέσα από φωτογραφίες:Το 1922 στην Ελλάδα | © Getty Images To 1929, o Πρίγκιπας Φίλιππος (δεύτερος από αριστερά) με τους συμμαθητές του στο MacJannet American school στο St Cloud. | © Getty ImagesΠοζάροντας με την βασίλισσα Ελισάβετ για το επίσημο πορτρέτο του αρραβώνα τους. | © Getty ImagesΔιάβασε τη συνέχεια του άρθρου στο mensarena.gr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Πρίγκιπας Φίλιππος: Η ζωή του Δούκα του Εδιμβούργου μέσα από φωτογραφίες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκα, Εδιμβούργου,prigkipas filippos, douka, edimvourgou