Προτάσεις από τον Υπουργό Παιδείας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ- Όσα αποκάλυψε

13:07 17/12/2016 - Πηγή: iPop

Την πρόταση του σχετικά με την εισαγωγή σπουδαστών στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας σχολίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του το Σάββατο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο αρμόδιος Υπουργός, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», σημείωσε χαρακτηριστικά «Η διαμόρφωση του Ενιαίου Χώρου στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι ίσως, μαζί με την αλλαγή του Λυκείου και την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων, μία από τις αλλαγές εκείνες που θα αναμορφώσουν το σύνολο

του εκπαιδευτικού τοπίου».

Αναφερόμενος στα μαθήματα στα οποία αναμένεται να διαγωνίζονται οι υποψήφιοι ο Κ. Γαβρόγλου διατύπωσε την άποψη πως είναι «αναγκαίο» να σημειωθούν αλλαγές και είπε:

Θα πρέπει βεβαίως να περιμένουμε να δούμε τι θα εισηγηθεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το πλαίσιο για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Βέβαια, ο Υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε πως «θα πρέπει οι φοιτητές να έχουν αφενός εξειδικευμένες γνώσεις» έτσι, όπως, τόνισε «να διαθέτουν το στοιχειώδες γνωστικό υπόβαθρο για τις σπουδές τους, και αφετέρου ευρύτερες γνώσεις και δεξιότητες».

Για το ολοήμερο σχολείο:

Ο Yπουργός έκανε ειδική αναφορά στο ολοήμερο σχολείο για το οποία εξήγησε πως από την επόμενη σχολική χρονιά το ολοήμερο σχολείο θα επεκταθεί σε άλλα 750 μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια σχολεία.

«Το μεγάλο στοίχημα εδώ, είναι να κερδηθεί η κοινωνία, οι γονείς, και να πάψει να θεωρείται το ολοήμερο «προαιρετικό» ή αναγκαία λύση για τη φύλαξη των παιδιών όσο οι γονείς είναι στις δουλειές τους» σημείωσε ο Κ. Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

Η εξάπλωση και γενίκευση του ολοήμερου σχολείου το πιθανότερο είναι να δημιουργήσει νέες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδανικά προσλήψεις

Διαβάστε επίσης:

Κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων προανήγγειλε ο Γαβρόγλου

photo:Alexandros Michailidis / SOOC

The post Προτάσεις από τον Υπουργό Παιδείας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ- Όσα αποκάλυψε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα