Πρωτοχρονιά υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

09:34 1/1/2016 - Πηγή: iPop

Στη σκιά των τρομοκρατικών απειλών που εκτοξεύουν οι Τζιχαντιστές, διεξήχθησαν οι εορτασμοί για την έλευση του νέου έτους.

Στο Παρίσι, η καθιερωμένη υποδοχή του 2016 έγινε στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, χωρίς πυροτεχνήματα και με αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Περισσότεροι από 100.000 περιφρουρούσαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στη Μόσχα, η εμβληματική Κόκκινη Πλατεία, ήταν κλειστή για το κοινό εξαιτίας του φόβου των επιθέσεων.

Στη Μαδρίτη, η αστυνομία περιόρισε κατά πολύ τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ.

Η

αστυνομία στο Μόναχο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούσε τους πολίτες να αποφύγουν ανοιχτές συγκεντρώσεις και σταθμούς τραίνων.

Στο Βέλγιο, η αστυνομία συνέλαβε έξι ύποπτα άτομα, ενώ οι αρχές της χώρας ματαίωσαν το παραδοσιακό σόου με τα πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, επικαλούμενες φόβους για τρομοκρατική επίθεση.

Στο Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης, πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την έλευση έτους, ενώ τα μέτρα ήταν δρακόντεια.

Περίπου 6.000 αστυνομικοί, υπέβαλλαν τους επισκέπτες σε αυστηρούς ελέγχους.

Στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, ένας 25χρονος συνελήφθηκε με την κατηγορία ότι σχεδίαζε επίθεση σε εστιατόριο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η πόλη ακύρωσε τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις.

Στη Τουρκία οι δυνάμεις ασφαλείας βρισκόταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ύψιστη επιφυλακή.

The post Πρωτοχρονιά υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα