Σε αυτό το νησί κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα!

12:44 29/12/2020 - Πηγή: iPop

Φαντάζεσαι τα Χριστούγεννα μες τα χιόνια, το κρύο, με το σκουφάκι σου και το ζεστό σου ρόφημα αγκαλιά. Όμως, το Νησί των Χριστουγέννων δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω, αλλά ένα ηλιόλουστο μέρος που τα Χριστούγεννα πρωταγωνιστούν.

Το Christmas Island,

όπως ονομάζεται στα αγγλικά, κρύβει εκπλήξεις και φυσικά θαύματα, ενώ και μόνο το όνομά του προκαλεί ενδιαφέρον. Πού βρίσκεται;

Ομολογουμένως καθόλου κοντά στην Ελλάδα, αφού πρέπει να πας μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό για να το δεις. Το Νησί των Χριστουγέννων είναι μια εξωτερική επικράτεια της Αυστραλίας, στον Ινδικό ωκεανό, με έκταση 135 τ.χλμ. Το νησί ανακαλύφθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων του 1643 από τον Βρετανό καπετάνιο William Mynors, αλλά αποικήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και σήμερα αποτελεί έδαφος της Αυστραλίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christmas Island Tourism (@christmasisland)

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο του νησιού; Τα καβούρια!

Είναι ένας καταπράσινος, τουριστικός προορισμός φημισμένος για τις σπηλιές και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Το μεγαλύτερο ετήσιο αξιοθέατο είναι η μετανάστευση πενήντα εκατομμυρίων κόκκινων καβουριών στη θάλασσα για αναπαραγωγή. Τα κόκκινα καβούρια κατακλύζουν δρόμους και ακτές σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, εντυπωσιάζοντας ντόπιους και επισκέπτες. Η μετανάστευσή τους ξεκινά γύρω στον Οκτώβριο και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο.

Unsplash/ Raphael Bick

Οι κάτοικοι που δεν φαίνεται να ξεπερνούν τους 2.000 ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τον τουρισμό, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το τροπικό δάσος καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του Νησιού των Χριστουγέννων και η πανίδα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό θαλάσσιων πτηνών, μικρών ερπετών, καβούρια και έντομα. Οι πηγές παρέχουν γλυκό νερό για τους κατοίκους του νησιού, ενώ μεγάλο μέρος της δυτικής άκρης του νησιού είναι ένα εθνικό πάρκο.

Έχει εκπληκτικές αμμουδιές, ερημικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και δεν θυμίζει σε τίποτα τα Χριστούγεννα όπως τα ξέρουμε στην Ελλάδα. Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μην βρίσκεται εκεί, όμως οι εξωτικές εικόνες θα χαραχθούν στο μυαλό σου!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christmas Island Tourism (@christmasisland)

Εναλλακτικές αποδράσεις για χειμώνα στη… θάλασσα!

Το νησί εμφανίζει έναν περίεργο συνδυασμό πολιτισμών, ιστορίας και βιομηχανίας, που αναδύεται ως μέρος όπου όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μια πραγματικά ασυνήθιστη ταξιδιωτική εμπειρία!

Πάρε μία γεύση απ’ το Νησί των Χριστουγέννων:

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Σε αυτό το νησί κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστούγεννα,christougenna