Σκληραίνει η στάση των αγροτών- Αυξάνεται η πίεση στην Κυβέρνηση

19:08 29/1/2016 - Πηγή: iPop

Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους, ενώ η πανελλαδική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου αυξάνει την πίεση στην ελληνική Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα που έχουν εξαγγείλει την απεργία η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα είναι εκτός Ελλάδας

και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, προκειμένου να δώσει το παρών στην Διεθνή Διάσκεψη για την Συρία.

Εκεί θα έχει σειρά επαφών με την Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες συναντούν σήμερα στις 19:30 στην Βοιωτία τους αγρότες.

Να τονίσουμε ότι το πρωί της Παρασκευής έγινε και συμβολικός αποκλεισμός της Λεωφόρου Μαρκόπουλου με αποτέλεσμα τα οχήματα να μπορούν να προσεγγίσουν το Αεροδρόμιο μόνο μέσω Αττικής Οδού.

Επιδίωξη όσων θα συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης είναι να αποκλείσουν τα πάντα, ώστε να ασκήσουν ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην Κυβέρνηση.

Οι αγρότες ζητούν απόσυρση του νομοσχεδίου, κάτι που η Κυβέρνηση απαντά πως είναι αδύνατο να γίνει.

Τα Τέμπη, όπως αποφασίστηκε από τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών, παρέμειναν κλειστά από τις 12:00 έως τις 18:00. Επίσης, το Σάββατο το μεσημέρι και συγκεκριμένα στις 14:00, εκπρόσωποι των αγροτών έχουν κλείσει ραντεβού για να συζητήσουν για το συντονισμό των ενεργειών τους.

Στις 19:00 την Παρασκευή οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Σε ανακοίνωση τους οι αγρότες ζητούν από όλους τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό τους.

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζονται παράλληλα και οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Δυτικής Ελλάδας. Έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους σε σημεία των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Στους δρόμους συνεχίζουν να βρίσκονται για τρίτη ημέρα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά οι οποία θα κλείσουν την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνης από τις 12:00 έως τις 17:00.

Γάλα στον δρόμο έχυσαν οι αγρότες στην Αχαϊα. Οι αγρότες έκαναν συμβολικό αποκλεισμό στο λιμάνι της Πάτρας, όπου και έριξαν το γάλα.

Κατά την συγκέντρωση της Πέμπτης έξω από το Βελλίδειο, όπου επρόκειτο να γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» από τον Βαγγέλη Αποστόλου, ξέσπασαν επεισόδια με τους αγρότες να έρχονται σε σύγκρουση με δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Τελικά, σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, τα εγκαίνια της έκθεσης ακυρώθηκαν.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Σκληραίνει η στάση των αγροτών- Αυξάνεται η πίεση στην Κυβέρνηση appeared first on iPop.

Keywords
νεα κυβερνηση, πιεση, κυβερνηση, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ελλαδα, μερκελ, αποσυρση, χανια, agrotica, photo, ipop, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια οσε, κλειστα επαγγελματα, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια μμε, δακρυγονα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, μπλοκα αγροτων, ipop, εθνικη, λονδινο, αεροδρομιο, ανγκελα μερκελ, ασφαλιστικο, αχμετ, βοιωτια, γαλα, γινει, δωσει, εγινε, ερχονται, μπλοκο, παντα, οχηματα, πρωι, ραντεβου, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συγκεντρωση, συρια, τεμπη, τρακτερ, τριτη, αδυνατο, επεισοδια
Τυχαία Θέματα