Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες- Τι τονίζει η Κομισιόν;

16:10 11/2/2016 - Πηγή: iPop

Το απόγευμα της Πέμπτης, αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια στιγμή που η τροπολογία οδεύει προς ψήφιση, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τονίζει πως η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των τηλεοπτικών αδειών αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Λίγες, όμως, ώρες πριν η τροπολογία συζητηθεί και στη συνέχεια ψηφιστεί από τη Βουλή, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτώμενος για την απόφαση της

ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση τηλεοπτικών αδειών, σημείωσε:

Το μνημόνιο δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση να εκκινήσει έναν διεθνή διαγωνισμό σχετικά την πώληση των τηλεοπτικών αδειών

Στη συνέχεια, των δηλώσεων του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαβεβαίωσε ότι ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπογράμμισε:

«Ακόμα καμία πρόταση σχετικά με τον διαγωνισμό, δεν έχει γίνει και καμία συζήτηση με τους θεσμούς», ενώ κλείνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε πως τα κράτη-μέλη τα οποία αποφασίζουν σχετικά με τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών εξηγώντας: «Αυτή η νομοθεσία δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αξίζει να τονιστεί πως σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης οι τηλεοπτικές άδειες οι οποίες θα δοθούν θα είναι τέσσερις.

Την αντίθεση τους στον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών δείχνουν τα κανάλια τα οποία πραγματοποιούν 7ωρη στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, από τις 18.00 έως και τη 01:00 θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας οι ιδιωτικοί σταθμοί, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ, όπως επισημαίνει σε απόφαση του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες- Τι τονίζει η Κομισιόν; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα