Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού

13:25 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου σύμφωνα με τις μέχρι τώρα συγκλίνουσες πληροφορίες συγκαλείται το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, λίγο πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να επικοινωνήσει, μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για την τελική

ημερομηνία της διεξαγωγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, τη σύγκλιση του οποίου είχε προαναγγείλει ο ίδιος από το βήμα της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης διεξαγωγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, υπογραμμίζοντας πως οι όποιες καθυστερήσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης, δημιουργούν κλίμα «προβληματικής ασάφειας».

Ο κ.Κουμουτσάκος υποργάμμισε ταυτόχρονα, πως η σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών είναι αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού το ζήτημα του προσφυγικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται να παρουσιάσει στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τις επίσημες θέσεις της ελληνικής πλευράς, οι οποίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου με κεντρικό θέμα τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επιθυμεί να αναδείξει πως η χώρα μας , έχει μέχρι στιγμής διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσφυγική κρίση, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες προέρχονται κυρίως, από μονομερείς αποφάσεις ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της επικείμενης κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, η Αυστρία και οι χώρες του Βίζενγκραντ, αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο τόσο της ελληνικής πλευράς, όσο και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες στηρίζουν την Ελλάδα γύρω από το ζήτημα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας, επιθυμεί να ασκηθεί πίεση στην Τουρκία, η οποία θα συμμετέχει και αυτή στις συζητήσεις για τη διαχείριση του προσφυγικού. Οι νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αιγαίο, είναι αποφασιστικής σημασίας για τη μείωση των προσφυγικών ροών και στόχος του Έλληνα Πρωθυπουργού, είναι η Τουρκία να δεσμευθεί για την τήρηση των συμφωνηθέντων αποφάσεων.

The post Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα