Συναγερμός σε γαλλικά και βρετανικά σχολεία – Απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών

13:54 28/1/2016 - Πηγή: iPop

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε γαλλικά και βρετανικά σχολεία, έπειτα από νέο γύρο τηλεφωνικών απειλών για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο εσωτερικό των κτιρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνολικά 20 σχολεία σε Γαλλία και Βρετανία, δέχθηκαν νέα

απειλητικά τηλεφωνήματα, για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο εσωτερικό δημοσίων σχολείων.

French, British schools on alert after bomb threats https://t.co/6c5GNJ4diO

AFP news agency (@AFP) January 28, 2016

Γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις κατέφτασαν σε πέντε από τα πιο διάσημα σχολεία στο Παρίσι, έπειτα από τηλεφωνικές απειλές που δέχθηκαν για τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό των κτιρίων τους. Την ίδια στιγμή η βρετανική αστυνομία δήλωσε ότι υπήρξαν αντίστοιχες απειλές σε 14 σχολεία της κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από αξιωματούχους της αστυνομίας ως «ψευδείς και κακόβουλες».

«Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι υπάρχει οποιαδήποτε αξιόπιστη πληροφορία, η οποία να συνιστά απειλή για κανένα από τα σχολεία», δήλωσε ο Colin Mattinson, ένας από τους αξιωματικούς των αστυνομικών δυνάμεων West Midlands, της αρχής ασφαλείας που καλύπτει την πόλη του Μπέρμιγχαμ.

Βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρουν πως τέσσερα σχολεία στο Λονδίνο έχουν εκκενωθεί, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη βρετανική αστυνομία.

Οι νέες αυτές τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία, έρχονται λίγες ημέρες μετά από τα πρόσφατα αντίστοιχα περιστατικά που σημειώθηκαν στη Γαλλία και τη Βρετανία, οδηγώντας σε εκκένωση των κτιρίων.

Υπενθυμίζουμε πως έπειτα από αστυνομικές έρευνες δεν εντοπίστηκε κανένας ύποπτος μηχανισμός στα σχολεία, ενώ την ευθύνη των απειλητικών τηλεφωνημάτων, ανέλαβε μια ομάδα που υποστηρίζει τον Πούτιν και τον Άσαντ, μέσω σχετικής τους ανάρτησης σε λογαριασμό στο Twitter.

photo:AFP

The post Συναγερμός σε γαλλικά και βρετανικά σχολεία – Απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα