Συνάντηση Μητσοτάκη- Μέρκελ με κύριο θέμα το προσφυγικό

10:06 18/2/2016 - Πηγή: iPop

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, θα έχει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες. Κύριο θέμα του προγραμματισμένο ραντεβού Μητσοτάκη- Μέρκελ, όπως και στις συναντήσεις που είχε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της ΝΔ με Σουλτς και Γιούνκερ, θα

είναι το προσφυγικό και φυσικά οι κίνδυνοι που υπάρχουν για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας.

Την Πέμπτη κ. Μητσοτάκης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, αλλά και με τον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη συναντήθηκε και με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μετά την συνάντησή τους, οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Μητσοτάκης προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις κατά τις οποίες συμφώνησαν την πρόοδο που έχει γίνει από μεριάς της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα για το προσφυγικό και συνεχάρησαν το Λιμενικό και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που καταβάλλουν.

Οι εξελίξεις στο προσφυγικό μονοπώλησαν επίσης και τις συναντήσεις Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας:

Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα και δεν λύνεται δίχως την αλληλεγγύη όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Συνάντηση Μητσοτάκη- Μέρκελ με κύριο θέμα το προσφυγικό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα