ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την δήλωση του Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου»;

13:48 6/2/2016 - Πηγή: iPop

Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την δήλωση του Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου» και ποια η σχέση της συζύγου του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου αναρωτιέται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα το Σάββατο. Από την πλευρά τους οι ΑΝΕΛ θέτουν τα δικά τους ερωτήματα επί του θέματος και λένε πως ο κ. Μητσοτάκης «οφείλει αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου να απαντήσει

ευθέως».

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στους ισχυρισμούς της ΝΔ στους ισχυρισμούς της για την υπόθεση Παπασταύρου. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καλούν τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να υπεκφεύγει με «παραληρηματικές ανακοινώσεις» και να απαντήσει στα πολιτικά ερωτήματα που της έχουν τεθεί.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Α. Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξ αιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ; Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης; Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;

Β. Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;

ΥΓ. Επειδή η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται σε «παρασύστημα», είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε και το εξής: Τα ιδιωτικά κανάλια απέκρυψαν απόψε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές δραστηριότητες που φέρεται να είχε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου. Σε συνδυασμό με την λυσσαλέα προσπάθεια της ΝΔ να μπλοκάρει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτό ονομάζεται Διαπλοκή.

Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους”.

Η στάση των ΑΝΕΛ

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απευθυνόμενη στην Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα στον πρόεδρο του κόμματος ζητά εξηγήσεις “για όσα αποκαλύπτει το περιοδικό «Επίκαιρα» στο τελευταίο τεύχος του σχετικά με τη συνεταιρική σχέση της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη με τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, το όνομα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ”.

Η ίδια, μάλιστα υπογραμμίζει πως ο κ. Παπασταύρου πλήρωσε το πρόστιμο για να αποφύγει την ποινική δίωξη και συμπληρώνει πως αφορμή είναι η εμπλοκή της συζύγου του κ. Μητσοτάκη:

“Σύμφωνα με το ΦΕΚ με αρ. φύλλου 4291 της 8ης Ιουνίου 2007, που δημοσιεύει το περιοδικό, ο Σταύρος Παπασταύρου, που μόλις πριν από λίγες ημέρες πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατομμύρια ευρώ για να αποφύγει την ποινική δίωξη, καθώς και η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη υπήρξαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών MG Capital Advisor AE από την ίδρυσή της.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει αντί απειλών για φίμωμα του Τύπου να απαντήσει ευθέως στα πολύ σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν από όσα δημοσιεύτηκαν:

Πρόκειται για την εταιρεία που ίδρυσε η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη ή όχι;Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία των Μαρέβας Μητσοτάκη – Σταύρου Παπασταύρου δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;Σχετίζεται η εταιρεία τους με τις οικονομικές δραστηριότητες του κ. Παπασταύρου για τις οποίες καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;

Οι Έλληνες πολίτες και βεβαίως οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. δικαιούνται και περιμένουν πειστικές εξηγήσεις”.

Η απάντηση του περιοδικού «Επίκαιρα»

Το περιοδικό «επίκαιρα» κάνει λόγο για προσπάθεια «φίμωσης του Τύπου» από τη ΝΔ και εξηγούν πως το δημοσίευμά τους βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα όπως φύλλα της εφημερίδας της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως είναι «αδιανόητο» η ΝΔ να επιδιώκει, «χρησιμοποιώντας ανοίκειους χαρακτηρισμούς», τη «φίμωση του Τύπου».

Η ανακοίνωση του περιοδικού:

«Το δημοσίευμα των Επικαίρων που αφορά στην εταιρική σχέση της κυρίας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι και του κυρίου Σταύρου Παπασταύρου είναι απόλυτα έγκυρο και αξιόπιστο και βασίζεται σε επίσημα δημόσια έγγραφα, όπως είναι τα ΦΕΚ.

Είναι αδιανόητο η Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει με ανακοίνωσή της, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τη φίμωση του Τύπου και να υπερασπίζεται την ελευθεροτυπία μόνον όταν λειτουργεί υπέρ της.

Καλούμε οιονδήποτε θεωρεί ότι θίγεται αδίκως από το δημοσίευμα να σπεύσει στη Δικαιοσύνη.

Η δημοσιογραφία οφείλει να είναι ανεξάρτητη και έντιμη και τα Επίκαιρα το έχουν αποδείξει εμπράκτως στη μακρόχρονη πορεία τους».

The post ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί την δήλωση του Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου»; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα