Τα δύσκολα για την Κυβέρνηση ξεκινούν. Στο τραπέζι ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών

12:30 26/12/2015 - Πηγή: iPop

Δύσκολα φαίνεται να είναι τα πράγματα για την Κυβέρνηση, καθώς με το που μπει το νέο έτος θα έρθει αντιμέτωπο με δύο καυτά ζητήματα: το ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τον πρώτο μήνα του έτους θα πρέπει αυτά τα δύο νομοσχέδια να περάσουν από τη Βουλή και φυσικά να ψηφιστούν για να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

Τι περιμένει η Κυβέρνηση;

Αμέσως μετά τις γιορτές οι εκπρόσωποι των δανειστών φτιάχνουν βαλίτσες και ετοιμάζονται να έρθουν στη χώρα μας με … άγριες διαθέσεις.

Το

ασφαλιστικό πρόκειται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μέχρι 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχει λυθεί και το φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων για να μην υπάρχει πρόβλημα με την αξιολόγηση του προγράμματος.

Φυσικά σημαντικό ρόλο στη στάση των δανειστών παίζει η αναβολή του παράλληλου προγράμματος η οποία δεν τους άρεσε καθόλου σαν ιδέα.

Τι θα γίνει με τα ΜΜΕ;

Ένα ακόμα μέτωπο ανοίγει για τον Αλέξη Τσίπρα αφού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τα ΜΜΕ.

Τι θα γίνει τελικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ;

Μεγάλα συνεχίζουν να παραμένουν τα ερωτηματικά γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά τον ρόλο που θα παίζει το ΔΝΤ, από εδώ και στο εξής σ΄αυτό.

Τι είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας;

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως πριν από λίγες ημέρες σε συνέντευξη του που είχε δώσει στους Financial Times ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τονίσει πως καλό θα ήταν να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ.

Τι θέλουν, όμως, οι Ευρωπαίοι;

Αρκετοί στην Ευρώπη είναι αυτοί που επιθυμούν τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα και σημειώνουν πως θα μπορούσε να παίξει ακόμα και ρόλο απλού παρατηρητή.

The post Τα δύσκολα για την Κυβέρνηση ξεκινούν. Στο τραπέζι ασφαλιστικό και φορολογία αγροτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα