Θα εκπλαγείς αν μάθεις ποιο φαγητό κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει το παιδί παχύσαρκο

13:24 16/2/2016 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που καλό θα είναι να αποφεύγονται να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια μιας εγκυμοσύνης, είτε διότι μπορεί να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα υγείας στο βρέφος, είτε διότι μπορούν να επηρεάσουν την φυσική του κατάσταση.

Υπάρχει όμως ένα φαγητό που αυξάνει τον κίνδυνο να γίνει παχύσαρκο το παιδί και σίγουρα δεν σου περνούσε καν από το μυαλό. Πρόκειται για το ψάρι.

Σχετική μελέτη ελληνική μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης με επικεφαλής την Λήδα Χατζή, έδειξε πως οι γυναίκες που έτρωγαν

περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα ψάρι, γέννησαν παιδιά με υψηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία σε σύγκριση με τις μέλλουσες μητέρες που κατανάλωναν μικρότερη ποσότητα ψαριού.

Οι έγκυες γυναίκες ανησυχούν συχνά για το πόσο ψάρι πρέπει να καταναλώνουν, δεδομένου ότι μπορεί να είναι καλό για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου, αλλά περιέχει επίσης υδράργυρο, που μπορεί να είναι επιβλαβής.

Για τις ανάγκες της έρευνας μελετήθηκαν 26.000 γυναίκες και τα παιδιά τους από ευρωπαϊκές και αμερικανικές μελέτες.

Η έρευνα ακολούθησε τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 6 ετών για να διαπιστώσει την σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης ψαριού από τις μητέρες και της ανάπτυξης του παιδιού.

Οι γυναίκες που έτρωγαν ψάρι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα όταν ήταν έγκυες, γέννησαν παιδιά με υψηλότερες τιμές δείκτη μάζας σώματος στα δύο, τέσσερα και έξι χρόνια τους σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν λιγότερο ψάρι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίδραση της υπερβολικής πρόσληψης ψαριών ήταν μεγαλύτερη στα κορίτσια από τα αγόρια.

The post Θα εκπλαγείς αν μάθεις ποιο φαγητό κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει το παιδί παχύσαρκο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα