«Θα πάμε σε εκλογές, αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες»

11:49 7/2/2016 - Πηγή: iPop

Δηλώσεις που προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις έκανε ο Πάνος Καμμένος κατά την διάρκειά συνέντευξης του. «Θα πάμε σε εκλογές, αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες», ήταν η άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας.

Ο ίδιος επεσήμανε όμως πως ο λαός έχει δώσει την απάντησή του πολύ πρόσφατα και θα την ξαναδώσει το 2019 που θα έχουμε και πάλι εκλογές.

Όσον αφορά

τα επεισόδια στην Κω και την αντίδραση των κατοίκων για την δημιουργία hot spot, ο Πάνος Καμμένος είπε πως δεν είναι οι κάτοικοι που διαφωνούν, αλλά εκείνοι που έχουν οικονομικά συμφέροντα.

«Οι κάτοικοι της Κω δεν διαμαρτύρονται για τα hotspots. Αυτοί που διαμαρτύρονται είναι εκείνοι που δεν θέλουν να δημιουργηθούν hotspots, προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κυκλοφορούν ανάμεσα στους πολίτες. Ο αρχηγός των διαφωνούντων είναι ξενοδόχος, συνήθως το ξενοδοχείο του ήταν κλειστό τον χειμώνα και τα τελευταία χρόνια είναι γεμάτο από εκεί- νους που δήθεν κυνηγά, προκειμένου να μην μπουν στο hotspot. Μην ξεχνάμε ότι η σκοτεινή πλευρά είναι η παραοικονομία.

Όταν κάποιοι πωλούν το μπουκάλι το νερό προς 3 ευρώ, αντί για 0,5 ευρώ, κερδίζουν 2,5 ευρώ. Αν αυτό το υπολογίσετε με ένα εκατομμύριο μετανάστες επί τρία μπουκάλια την ημέρα, θα δείτε τι σημαίνει μαύρο χρήμα. Ο έτερος διαμαρτυρόμενος και αγανακτισμένος πολίτης της Κω έχει πάρει το ψευδώνυμο «φορτιστής». Είχε μία ταβέρνα που συνήθως έκλεινε τον Οκτώβριο και άνοιγε τον Μάιο. Μέσα στην ταβέρνα του υπάρχουν δεκάδες πολύπριζα, όπου οι μετανάστες μπορούν να φορτίζουν τα τηλέφωνά τους προς 5 ευρώ τη φόρτιση. Βεβαίως, για να γίνουν όλα αυτά, έχουν την κάλυψη κάποιων Αρχών και φοβούμαι πολύ -λυπάμαι που το λέω- υψηλά ιστάμενο αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος τους προειδοποιεί. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνουμε εμείς οι μεσάζοντες εκείνων που βγάζουν μαύρο χρήμα από τους πρόσφυγες. Θα ακολουθήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας των κατοίκων, αλλά και το συμφέρον της χώρας, προ- κειμένου οι πρόσφυγες να μπαίνουν για 24 ώρες στα hot spots, να καταγράφονται και αμέσως να φεύγουν για τα κέντρα προώθησης».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό κανάλι, έπειτα από τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτό που εννοούσε ο κ. Καμμένος ήταν πως δεν γίνεται να προχωρήσουμε όταν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις κι ότι πρέπει να προστατευτεί ο ελληνικός λαός.

Δεν απειλούμε κανέναν, απλώς οι Ευρωπαίοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση να εκβιάζεται, δεν είναι δυνατόν ο λόγος του Πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών να μην περνάει, δεν είναι δυνατό να μην προτάσσουμε το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών.Έχουμε μια διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη και για ασφαλιστικό και για φορολογικό. Εάν δεν υπάρξει βελτίωση στις συνομιλίες και στη διαπραγμάτευση, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδο

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post «Θα πάμε σε εκλογές, αν οι απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα