Το air fryer αποτελεί την λύση στην ακρίβεια; Μια συσκευή που μπορεί εύκολα να σου γλιτώσει χρόνο και χρήμα

12:46 8/12/2022 - Πηγή: iPop

Με τις τιμές των προϊόντων και της ενέργεια να έχουν εκτοξευθεί το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι έχουν αρχίζει να αναζητούν εναλλακτικές για οικονομικότερο μαγείρεμα. Συμβαδίζοντας με το πνεύμα των καιρών, προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους για να εξοικονομήσεις χρήματα αλλά και χρόνο στην κουζίνα. Μια συσκευή που έχει πέσει στην αντίληψή μας αυτόν τον καιρό είναι τo air fryer. Ωστόσο, το air fryer πόσο ρεύμα καίει και άραγε αποτελεί μια συμφέρουσα αγορά;

Ένα air

fryer είναι παρόμοιο με έναν φούρνο, με την έννοια ότι έχει την ικανότητα να ψήνει το φαγητό. Η βασική διαφορά είναι ότι τα θερμαντικά στοιχεία της συσκευής βρίσκονται μόνο στην κορυφή και συνοδεύονται με έναν μεγάλο, ισχυρό ανεμιστήρα, με αποτέλεσμα το φαγητό να είναι εξαιρετικά τραγανό σε χρόνο μηδέν. Συνήθως θερμαίνονται πολύ γρήγορα και μαγειρεύουν το φαγητό ομοιόμορφα.

5 tips για το air fryer που θα σου κάνουν τη ζωή πιο εύκολη

Το air fryer πόσο ρεύμα καίει; View this post on Instagram

A post shared by Air Fryer Addicts (@airfryeraddicts)

To air fryer λειτουργεί θερμαίνοντας τον αέρα μέσα στην συσκευή ώστε να μπορεί να μαγειρεύει φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη είναι η φριτέζα αέρα, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί να ζεσταθεί και τόσο περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια θα καταναλώσει.

Υπάρχει μια απλή εξίσωση που μπορείς να κάνεις για να υπολογίσεις πόση ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνει το air fryer σου. Απλώς πολλαπλασίασε την ισχύ της συσκευής με τον αριθμό των ωρών που την χρησιμοποιείς ανά ημέρα και διαιρέστε αυτόν τον αριθμό με το 1000. Οι περισσότερες φριτέζες αέρα χρησιμοποιούν μεταξύ 1,4 και 1,7 kWh (κιλοβάτ ενέργειας ανά ώρα).

«Συνήθως, θα είναι φθηνότερο το να χρησιμοποιείς το air fryer έναντι ενός παραδοσιακού ηλεκτρικού φούρνου. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι μια φριτέζα αέρα απαιτεί λιγότερα κιλοβάτ την ώρα για να φτάσει στη μέγιστη θερμοκρασία της και στο γεγονός ότι μαγειρεύει τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα λόγω της έκτασης της επιφάνειας της», εξηγεί η Jennifer από το Energy Guide.

Οι ηλεκτρικοί φούρνοι είναι μεγαλύτεροι από τις φριτέζες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ζεσταθούν, που σημαίνει ότι θα είναι αναμμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επομένως θα καταναλώνουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Από την άλλη πλευρά το air fryer μπορεί να εξοικονομήσει έως και 30 λεπτά χρόνου μαγειρέματος, γεγονός που το καθιστά πολύ φθηνότερο στη λειτουργία τους.

Πώς να καθαρίσεις το air – fryer βήμα βήμα: Συμβουλές και tips για να κάνεις την φριτέζα αέρα σου να λάμπει

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Το air fryer αποτελεί την λύση στην ακρίβεια; Μια συσκευή που μπορεί εύκολα να σου γλιτώσει χρόνο και χρήμα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα