Το ελληνικό χρέος επιζήμιο και για την Ευρωζώνη τονίζει ο Βάιντμαν

08:31 27/4/2016 - Πηγή: iPop

Την ζημιά που θα μπορούσε να προκαλέσει το ελληνικό χρέος και στην Ευρωζώνη επεσήμανε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Βάιντμαν, από τη Ρώμη.

Ο κ. Βάιντμαν μιλώντας με παραδείγματα είπε συγκεκριμένα: «Για να κατανοήσουμε την αρχιτεκτονική του κοινού μας νομίσματος, θα πρέπει να προβληματισθούμε σχετικά με την τραγωδία των κοινών αγαθών. Το σχετικό παράδειγμα είναι εκείνο της υπερεκμετάλλευσης από μέρους ενός μοναδικού ψαρά που μειώνει τον πλούτο της θάλασσας για τους άλλους ψαράδες και απειλεί, μακροπρόθεσμα, τα ιχθυολογικά αποθέματα. Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ένα υψηλό δημόσιο χρέος μπορεί να φανεί ελκυστικό για μια μεμονωμένη χώρα. Παρά ταύτα είναι επιζήμιο για την Ευρωζώνη, διότι μπορεί να επιφέρει την αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων για όλα τα κράτη μέλη της Νομισματικής Ένωσης».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στην περίπτωση το χρέος αποτελέσει απειλή για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα τα άλλα κράτη- μέλη θα χρειαστεί ν’ αναλάβουν εκείνα την ευθύνη για τα χρέη της χώρας που δεν δύναται ν’ ανταποκριθεί.

Τα ιταλικά Μέσα τονίζουν πως οι δηλώσεις του Βάιντμαν είχαν παραλήπτες την Ελλάδα, όσο και την Ιταλία.

The post Το ελληνικό χρέος επιζήμιο και για την Ευρωζώνη τονίζει ο Βάιντμαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα