Το κουαρτέτο φεύγει- Τα προβλήματα στο Μαξίμου παραμένουν (photos-videos)

10:27 5/2/2016 - Πηγή: iPop

Ακόμα και αν την Παρασκευή το κουαρτέτο φεύγει, τα προβλήματα στο Μαξίμου συνεχίζονται αφού η Κυβέρνηση συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με τις καθυστερήσεις και τις κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι εκπρόσωποι των Θεσμών.

Στις 11:00 αναμένεται οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης να επισκεφτούν το κουαρτέτο αν και έχει επίσης ξεκαθαριστεί πως πριν φύγουν θα δουν και τον υπουργό Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των εκπροσώπων με τον κ. Τσακαλώτο αναμένεται να του δώσουν τις προτάσεις τους αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Πότε θα τους ξαναδούμε;

Το

κουαρτέτο επιστρέφει ξανά στις 15 Φεβρουαρίου για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την σημερινή συνάντηση:Η μείωση στον συντελεστή υπολογισμού των συντάξεων.Η εθνική σύνταξη, με τους δανειστές να ζητούν να συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια κι έπειτα από 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει 15 χρόνια ασφάλισης.Προσωπική διαφορά.Η αύξηση των εισφορών στον επικουρικό κλάδο κατά 1,5%.

Τη στιγμή, όμως, που εκπρόσωποι των δανειστών φεύγουν η ταραχή στο Μαξίμου συνεχίζει να υπάρχει. Αν και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων, δε λείπουν και οι απορίες για το τι θα συμβεί στον δεύτερο γύρο, που θα ξεκινήσει μετά τις 15 Φεβρουαρίου και αναμένεται να είναι σκληρότερος από τον πρώτο.

Η διαπραγμάτευση έχει ήδη πάρει φωτιά καθώς η επιτροπή ζητά να παρθούν άμεσα πρόσθετα μέτρα, ενώ το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως η λύση για το χρέος εξαρτάται κυρίως από το ασφαλιστικό.

Τι γίνεται σήμερα στο Μαξίμου;

Την Παρασκευή το Μαξίμου θα επισκεφθούν ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέ.

Ο κ. Τσίπρας θα τους υποδεχτεί στις 11:30.

Αξίζει να τονιστεί πως ομάδα ένστολων αιφνιδίασε τους πάντες. Οι αστυνομικοί προέβησαν σε νέα διαμαρτυρία νωρίς το πρωί της Παρασκευής έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί είχαν κρύψει κάτω από τις στολές τους μικρά πλακάτ, τα οποία εμφάνισαν μόλις έφθασαν έξω από το Μαξίμου.

The post Το κουαρτέτο φεύγει- Τα προβλήματα στο Μαξίμου παραμένουν (photos-videos) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα