Αγρότες-Ελλάδα μοιρασμένοι-η στα δύο

16:02 21/2/2016 - Πηγή: iPop

Να σπάσει τελείως το μέτωπο των αγροτών επιχειρεί η κυβέρνηση με τη συνάντηση στο Μαξίμου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει απανωτές συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς προκειμένου να παρουσιάσει στα μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων πιο «ήπιες» προτάσεις στο θέμα του ασφαλιστικού και της φορολόγησης από αυτές που προωθήθηκαν αρχικά στους Θεσμούς.

Η αντιπροσωπεία των αγροτών που θα βρεθεί

στην Αθήνα θα έχει επίσης συναντήσεις τη Δευτέρα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 17.00 και στις 18.30 με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου με τους επικεφαλής των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Την ίδια ώρα παραγωγοί της Νίκαιας, της Κρήτης και του Προμαχώνα αποφάσισαν σε κοινή τους σύσκεψη να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, οι παραγωγοί θέτουν ως πλαίσιο συζήτησης τα πέντε αιτήματα στα οποία είχαν ήδη καταλήξει από την προηγούμενη συνεδρίασή τους.

Το πρώτο, όπως σημείωσε αφορά στην απόσυρση του ασφαλιστικού, που όπως σχολίασε έχει προς το παρόν καταστεί ανενεργό.

Ωστόσο προειδοποίησε ότι όταν θα κατατεθεί στη βουλή οι αγρότες θα κατέβουν εκ νέου στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.

Ο κ.Μπούτας δήλωσε παράλληλα ότι οι εκπρόσωποι από τα 69 μπλόκα δε μετέχουν στη συνάντηση της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό καθώς δεν έχουν τα ίδια αιτήματα με τους συναδέλφους τους.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην Εξοχή, Βασίλης Καστίδης, είχε επισημάνει νωρίτερα ότι «δε νομιμοποιούνται αυτοί που θα παρευρεθούν στο διάλογο της Δευτέρας, εάν τελικά το πράξουν».

Αγρότες – Ελλάδα παραμένουν επομένως για την ώρα μοιρασμένοι-η στα δύο…

The post Αγρότες-Ελλάδα μοιρασμένοι-η στα δύο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα